Site en Designing
Image default
Aanbiedingen

Bedrijfsdeur in een tijdelijk gebouw?

Tijdelijke gebouwen zijn tegenwoordig alomtegenwoordig en vervullen verschillende functies, van logistieke centra en productielocaties met piekbelastingen tot strandtenten, evenementenlocaties en, in de afgelopen jaren, test- en vaccinatielocaties. Ondanks de diverse toepassingen van tijdelijke gebouwen, rijst de vraag of het installeren van een bedrijfsdeur in een dergelijke tijdelijke structuur haalbaar is en de investering waard. Dit artikel belicht de mogelijkheden en voordelen van bedrijfsdeuren in tijdelijke gebouwen.

 

Noodzaak van bedrijfsdeuren in tijdelijke gebouwen

In tijdelijke gebouwen kan er behoefte zijn aan het soepel verplaatsen van grote hoeveelheden materialen of goederen, wat de vraag naar bedrijfsdeuren opwekt. Ondanks deze behoefte heerst de perceptie dat standaard bedrijfsdeuren, zoals overheaddeuren, niet geschikt zijn voor tijdelijke structuren. Deze deuren zijn immers vaak ontworpen om aan een stevig plafond te worden bevestigd, wat in strijd kan zijn met de minder stabiele constructie van tijdelijke gebouwen.

 

Geen standaard deuren: Overheaddeuren en beperkingen

Traditioneel denkt men bij bedrijfsdeuren vaak aan overheaddeuren, grote panelen die aan het plafond van een gebouw worden gemonteerd. Het probleem met dergelijke deuren in tijdelijke gebouwen is de noodzaak van verankering aan een stevig plafond, wat vaak ontbreekt in dit type constructies. Bovendien zijn deze deuren minder geschikt voor demontage en hergebruik vanwege de permanente bevestiging aan het plafond.

 

Vrijdragende bedrijfsdeuren als oplossing

Een geschikte oplossing voor bedrijfsdeuren in tijdelijke gebouwen zijn vrijdragende deuren, zoals de Compact bedrijfsdeur van Rolflex. Deze deur vereist slechts een vlak montageframe langs beide zijden van de deuropening, waardoor het in vrijwel elk type tijdelijk gebouw kan worden gemonteerd. Het vouwprincipe, waarbij de deurpanelen boven de deuropening worden opgevouwen, maakt dat de deur minimaal ruimte inneemt. Bovendien kan deze deur eenvoudig worden gedemonteerd zonder in te leveren op prestaties.

 

Praktijkvoorbeelden: Compact deur in actie

De Compact bedrijfsdeur van Rolflex heeft zich bewezen in diverse tijdelijke gebouwen, waaronder tenten bij grote evenementen zoals het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Ook in een strandtent, opgebouwd uit zeecontainers, fungeerde de deur als een afsluitbare gevel die bij mooi weer opent en bij slecht weer een beschutte binnenruimte creëert. Voor meer inspirerende projecten en informatie over de Compact deur kunt u de projectpagina op de website raadplegen: www.rolflex.com.

 

Conclusie: Overweeg de Compact bedrijfsdeur voor tijdelijke gebouwen

Het is duidelijk dat bedrijfsdeuren in tijdelijke gebouwen niet alleen mogelijk zijn, maar ook zeer praktisch kunnen zijn, met name met de innovatieve Compact deur van Rolflex. Deze deur biedt flexibiliteit, gemakkelijke montage en demontage, en heeft zich bewezen in uiteenlopende tijdelijke structuren. Voor een veilige en efficiënte toegang in tijdelijke gebouwen is de Compact bedrijfsdeur van Rolflex een overweging waard.

 

https://www.rolflex.com/nl/