Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Dakkapel schoonmaken

Dakkapel schoonmaken

Net als de rest van het huis, heeft de dakkapel ook zo nu en dan behoefte aan een goede schoonmaakbeurt en onderhoud. Heb je een kunststof dakkapel, dan kan je heel lang volstaan met een goede schoonmaakbeurt. Dakkapellen van hout hebben ook zo nu een dan een likje verf nodig.

 

Verleng de levensduur van de dakkapel

Voor het behoud van de dakkapel is het van belang dat deze nu en dan ook wordt onderhouden. Je kunt bijvoorbeeld in het voorjaar of voor aanvang van de winter de dakkapel een goede schoonmaakbeurt geven. Eventuele groene aanslag, zand, vuil en bladeren kunnen dan meteen worden verwijdert.

 

Veiligheid voor alles

Je kunt ervoor kiezen om de dakkapel schoon te laten maken door een expert, of je kunt zelf aan de slag gaan. Ga je zelf aan de slag om de dakkapel te reinigen, zorg er dan voor dat er geen ongelukken gebeuren. Je bent tenslotte toch best wel hoog van de grond aan het werk. Probeer in geen geval om de buitenkant van de dakkapel van binnen uit schoon te maken door allerlei halsbrekende toeren uit te halen. Wacht met het schoonmaken van je dakkapel in elk geval een droge dag af, zodat de kans op uitglijden niet zo groot is.

 

Stappenplan om de dakkapel schoon te maken:

 

Benodigdheden:

 

  • Goede ladder of steiger

  • Stoffer

  • Emmer

  • Spons, zeem, doek

  • Allesreiniger

  • Tuinslang

  • Iemand om je te helpen

 

Stap 1: Zet voordat je begint een stevige ladder of steiger neer. Let op dat deze goed op de ondergrond staat en niet onverwachts weg kan zakken of weg kan glijden. Je doet er goed aan om deze klus met twee personen te klaren. Dat scheelt met op en neer klimmen en het is nog veiliger ook.

 

Stap 2: Nadat je hebt gecontroleerd of alle ramen van de dakkapel gesloten zijn, klim je met de stoffer de ladder of de steiger op en haalt eerst de goten van de dakkapel leeg. Verwijder zand, bladeren, takjes en andere rommel, zodat de afvoer vrij blijft.

 

Stap 3: Maak een sopje van warm water en allesreiniger en sop de hele dakkapel af. Werk van boven naar beneden. Als de dakkapel erg vuil is, herhaal je dit nog een keer met een schoon sopje.

 

Stap 4: Controleer of de tuinslang lang genoeg is om mee de ladder of de steiger op te nemen en sluit deze aan op de kraan. Als de tuinslang niet lang genoeg is, vul dan een paar emmers met schoon water om het sop weg te spoelen.

 

Stap 5: Spuit de dakkapel van boven naar beneden af met schoon water en neem deze af met de zeem of de doek. Vergeet niet om met de gootjes te beginnen.

 

Zelf reinigen of uitbesteden

Vaak wordt er makkelijk gedacht over het schoonmaken van de dakkapel, maar in werkelijkheid komt er best nog wel een hoop bij kijken. Het is ook niet voor niets dat deze klus regelmatig wordt uitbesteed. Afhankelijk van de plaats van de dakkapel op het dak, komen er soms halsbrekende toeren aan te pas om de dakkapel schoon te maken.

 

https://www.schipperkozijnen.nl/dakkapellen