Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

De bijzondere houten huizen in Zweden

Zweden het land van de eland, midzomer, kanelbulle en de bijzondere houten huizen van hout. Als in je Zweden geweest bent zie je vaak prachtig gebouwde houten huizen. Deze huizen worden overal gebouwd in Zweden en wat er zo opvallend aan is, is dat de huizen volledig gebouwd zijn van hout. Waarom zijn zoveel huizen in het Scandinavische land van hout?

Zweden staat bekend om hun kennis en kunde in het bouwen van houten huizen. Men bouwt al generaties lang huizen in Scandinavisch design. Volgens de bevolking is het bouwen van huizen in deze stijl goed voor het milieu. Het enige materiaalgebruik is natuurlijk hout en dit materiaal hoeft niet chemisch bewerkt te worden. Tijdens de groei van een boom neemt de boom veel kooldioxide op. Door gebruik te maken van hout helpt de Zweedse bevolking indirect het broeikaseffect te verminderen. Bovendien is hout goed isolerend dus het energieverbruik is minder.

Het onderhouden van een houten huis is makkelijk. Het hout wat de Zweedse bevolking gebruikt is relatief licht, maar zeer sterk. De woningen zijn duurzaam en veilig. De woningen zijn bestendigd om aardbevingen te doorstaan. Om het hout goed te verzorgen gebruikt de Zweedse bevolking houtbeits. Voor het verduurzamen van hout is middel nodig. Houtbeits is samengesteld op basis van lijnolie en alkyd maar is niet filmvormend.

De kleuren van de houten huizen zijn vaak heel erg bijzonder. De kleur is wat de het houten huis afmaakt. De verf is net als het hout milieuvriendelijk. Bij het verven van het huis maken ze gebruik van kalkverf. Kalkverf is een matte verf die binnen en buiten gebruikt kan worden. De verf geeft een prachtig mat licht verstrooiend effect.

De houten huizen zijn dus een prachtig om te zien als toerist in Zweden. Als je dit jaar op vakantie gaat in Zweden besteedt dan veel aandacht aan de details in het houtwerk en hoe mooi het afgerond is. 

https://www.moosefarg.nl/