Site en Designing
Image default
Electronica en Computers

Een goed weerstation voor thuis kopen

Een goed weerstation voor thuis kopen

Bij 5top krijgen wij vaak de vraag waar je precies op moet letten bij het kopen van een Weerstation. Dit is niet gek, want ze zijn er in verschillende uitvoeringen met wel tientallen functies en natuurlijk van lage tot hoge prijzen. Zo is er natuurlijk het ouderwetse analoge weerstation. Veel mensen denken dat dit het meest nauwkeurige is, maar vandaag de dag wint de digitale methode steeds vaker. De digitale varianten beschikken namelijk vaak over handige extra opties, zoals het voorspellen van het weer en het exact meten van de luchtvochtigheid. Ook worden er bij de digitale weerstation vaak sensoren voor buiten meegeleverd. Dit zorgt ervoor dat je ook een goed overzicht hebt over het verschil in de temperatuur van binnen en buiten. 

Vaak is het wel even wat langer werk omdat de installatie iets ingewikkelder is, maar als dit eenmaal gebeurd is hangt het wel weer voor jaren goed. Op de luxere modellen zie je vaak ook de actuele tijd. Daarnaast kunnen deze soms ook de regenmeter automatisch legen. Je hoeft dus niet na iedere bui naar buiten te lopen om dit elke dag met de hand te doen. Zij voorspellen aan de hand van de luchtvochtigheid buiten of er een kans is op een bui, wat vaak nauwkeuriger werkt als de landelijke voorspellingen.

Voor de echte weer fanaten

Voor de echte weer fanaten is er veel mogelijk vandaag de dag. Het is een beetje afhankelijk van het budget wat je te besteden hebt. Sommige modellen laten ook 1 of 2 dagen vooruit zien wat voor weer en dan verwacht wordt, de minimale en maximale temperaturen en of het droog weer blijft. Ook wordt het dan vaak in verschillende kleuren weergeven. Wat natuurlijk weer zorgt voor een duidelijk en snel overzicht. Natuurlijk staat het ook heel modern en stijlvol.