Site en Designing
Image default
Sport

Garmin rolt nieuwe functies uit voor Forerunner 245/745/945

Garmin rolt nieuwe functies uit voor Forerunner 245/745/945 

Garmin brengt voor sporthorloges regelmatig nieuwe firmware uit, dit zorgt er voor dat eventuele storingen verholpen kunnen worden en er zelfs nieuwe features worden toegevoegd. 

Garmin heeft gisteren twee nieuwe beta-firmwareversies uitgerold voor Forerunner 245-, Forerunner 745- en Forerunner 945 sporthorloges. De nieuwe firmware bevat langverwachte functies van afgelopen herfst, maar ook recentere functies van de Garmin Enduro van de afgelopen paar maanden. Deze worden beide vrijgegeven als een publieke beta, dus je kunt ze gaan downloaden als je wilt. In dit artikel bekijken we de nieuwe features voor jouw Garmin sporthorloge.

Slaaptracking

Als je een Forerunner 945 of Forerunner 745 hebt, is de grootste nieuwe toevoeging een geavanceerdere slaapregistratie met Firstbeat Analytics. Hoewel deze beide Garmin horloges al slaap bijhouden en inzichten geven in de Garmin Connect-app, bepaalt Firstbeat Analytics hoe herstellend je slaap was en hoe goed je ’s nachts bent hersteld – uiterst nuttig voor het plannen en aanpassen van je training.

Inspanningsniveau beoordelen

Als je het instapmodel Forerunner 245 hebt, krijg je dagelijks trainingssuggesties – een functie die heel nuttig kan zijn voor beginnende hardlopers die hun kracht en conditie aan het opbouwen zijn. 

Zodra je een training hebt voltooid, wordt je gevraagd om je waargenomen inspanningsniveau te beoordelen (hoe fysiek en mentaal belastend je het vond). Ook dit kan zeer nuttig zijn om uw training te informeren en aan uw huidige conditie aan te passen.

Forerunner 745 nieuwe features (Beta Firmware 4.85 release notes):

 • Slaap tracking widget toegevoegd met slaap score en inzichten door Firstbeat Analytics

 • De mogelijkheid toegevoegd om de waargenomen inspanning en het gevoel van een hardloop-, fiets- of zwemactiviteit te beoordelen. De prompts verschijnen tijdens het opslaan van de activiteit. 

 • Ultra Run activiteitenprofiel toegevoegd

 • VO2 Max toegevoegd voor trailrun-activiteiten

 • Verbeterde resultaten voor dagelijkse berekeningen van de batterij.

 • Metabolische calorieën toegevoegd aan de totale calorieën die in het caloriegegevensveld worden vermeld en in het activiteitenbestand worden geregistreerd

Forerunner 245 nieuwe features (Beta Firmware 6.85 release notes – en 245 Muziek hier):

 • Dagelijkse voorgestelde trainingen (beperkt) toegevoegd voor hardloopactiviteiten.

 • De mogelijkheid toegevoegd om de waargenomen inspanning en het gevoel van een hardloop-, fiets- of zwemactiviteit te beoordelen. De prompts verschijnen tijdens het opslaan van de activiteit.

 • VO2 Max toegevoegd voor Trail Run activiteiten

 • Verbeterde resultaten voor dagelijkse berekeningen van batterij.

 • Intensiteit Minuten-bepalingen bijgewerkt om aan te sluiten bij richtlijnen van CDC

Forerunner 945 nieuwe features (Beta firmware 6.85 release notes):

 • Slaap tracking widget toegevoegd met slaapscore en inzichten door Firstbeat Analytics

 • De mogelijkheid toegevoegd om de waargenomen inspanning en het gevoel van een hardloop-, fiets- of zwemactiviteit te beoordelen. De prompts verschijnen tijdens het opslaan van de activiteit. 

 • Ultra Run activiteitenprofiel toegevoegd.

 • VO2 Max toegevoegd voor trailrun-activiteiten.

 • Verbeterde resultaten voor dagelijkse berekeningen van de batterij.

 • Intensiteit Minuten-bepalingen bijgewerkt om aan te sluiten bij richtlijnen van CDC.

 • Metabolische calorieën toegevoegd aan de totale calorieën die worden gerapporteerd in het caloriegegevensveld en opgenomen in het activiteitenbestand.

 

Nu, de meeste van deze dingen hebben we al eerder gezien op andere horloges. Als een snelle opfrisser:

– Geavanceerde FirstBeat slaap tracking: Gelanceerd in beta op Fenix 6 afgelopen zomer, en meer recent op Enduro & Venu 2/2S

– Ultra Run Activiteitsprofiel: Afgelopen winter gelanceerd op de Enduro en Fenix 6

– VO2Max-correcties voor trailrun-activiteiten: Afgelopen winter gelanceerd met Enduro & Fenix 6

– Verbeterde batterij berekeningen: Vorige week gelanceerd met Venu 2/2S

– Dagelijkse trainingssuggesties: Dit werd gelanceerd op de Edge 1030 Plus serie afgelopen zomer voor fietsen, en de Forerunner 745 voor hardlopen afgelopen september.

Echter, de waargenomen inspanning tracking is nieuw voor zover ik weet. Eerst moet je dit inschakelen in de instellingen van de zwem-, fiets- en hardloopprofielen. Er verschijnt een nieuwe optie genaamd ‘Zelfevaluatie’:

Garmin-Forerunner-Self-Evaluation-Setting

Als je die eenmaal hebt geopend, krijg je twee opties: Alleen trainingen, of Altijd. De ‘Alleen workouts’ betekent eigenlijk ‘alleen gestructureerde workouts’, alsof je een gestructureerde workout volgt die je hebt gedownload.

Garmin-Forerunner-Self-evaluatie-Workouts-Altijd-Aan

Eenmaal ingeschakeld, krijg je telkens wanneer je op save drukt twee snelle roterende vragen om je workout te beoordelen en hoe je je voelde. Omdat ik vandaag nog niet aan mijn workout ben toegekomen, volgt hier een snelle testactiviteit van 2 seconden. Eerst kies je een cijfer tussen 1-10, waarbij de kleuren ‘intenser’ worden naarmate je verder komt. Dan kies je uit niet-kleurige smiley gezichtjes. 

Op Sporthorloge testen we de beste sporthorloges van 2021. 

https://sporthorloge.info/garmin-sporthorloge-welke-is-het-beste/