Site en Designing
Image default
Winkelen

Gehoorbescherming voor de klusser

De klusser heeft regelmatig te maken met vervelende geluiden, zoals ratelende machines, klopgereedschap of airco’s. Hoewel het klussen leuk is, kunnen deze geluiden schadelijk zijn voor het gehoor. Als klusser is het daarom verstandig oorbescherming te dragen. In deze blog geven we vijf redenen waarom je een gehoorbescherming moet dragen als je aan het klussen bent.

Wat is een gehoorbescherming?

Oorbescherming of gehoorbescherming is een afdekkap die je op je oren plaatst om je te beschermen tegen luide en schadelijke geluiden. Doordat de afdekkappen je oren afschermen, voorkom je gehoorbeschadiging.

Waarom een gehoorbescherming?

Er zijn vijf redenen waarom het verstandig is voor elke klusser om een gehoorbescherming te kiezen:

1. Conditie van het oor

Een gehoorbescherming voorkomt dat je oren blootgesteld worden aan schadelijke geluiden. De geluiden die bij het klussen uit machines of elektrisch gereedschap komen, kunnen als heel luid ervaren worden. Hierdoor kunnen de oren beschadigen.

2. Spraakverstaan

Wanneer je in luide omgevingen verblijft of luide geluiden produceert, kunnen de gevolgen een effect hebben op het verstaan van spraak. Door gehoorbescherming te gebruiken, voorkom je dat je niet meer kunt verstaan wat mensen zeggen wanneer ze spreken in normale of zachte omgevingen.

3. Concentratie

De luide geluiden worden als storend ervaren. Hierdoor kan je als klusser minder goed concentreren op je taak. Door een gehoorbescherming te dragen worden de storende geluiden gedempt, waardoor je je goed kunt focussen op de klus.

4. Comfort

Na het produceren van luide geluiden of lange tijd in een luide omgeving verblijven, kan het gehoor dof aanvoelen. Door gehoorbescherming te dragen voorkom je een dof gevoel in je oren.

5. Voorkomen stress

Aan luide geluiden worden lagere frequenties toegevoegd, waardoor anders worden waargenomen. Het hoge geluidsniveau kan gevolgen hebben voor je mentale gezondheid. Met een gehoorbescherming voorkom je dit effect.

Conclusie

Als klusser is het belangrijk dat je oren worden beschermd tegen schadelijke geluiden. Daarom is een gehoorbescherming aan te raden. Met een gehoorbescherming voorkom je gehoorbeschadiging, verlies van spraakverstaan, vermindering van concentratie en voorkom je geestelijk ongemak door een te hoog geluidsniveau. Wil je een geteste gehoorbescherming bestellen? Klik dan hier.