Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Musea in Amsterdam

Amsterdam, dé hoofdstad van ons kleine kikkerlandje. Het staat bekend om het uitgebreide grachtennetwerk en de authentieke stadspanden. Verder kenmerkt de Nederlandse hoofdstad zich sterk door het enorm grote aantal fietsen, fietsers en daarmee ook de hoeveelheid fietspaden. Verder staat de stad onder andere bekend om het artistieke erfgoed. De stad heeft voor een dagje weg genoeg te bieden, voor ieder wat wils. Zowel jong als oud kan zich uitstekend vermaken. Een van de mogelijkheden die geboden wordt is het bezoeken van een museum. Amsterdam is namelijk rijk aan musea. Maar welke musea zijn dat? En wat is hier te vinden? Een aantal van deze interessante musea worden hieronder beschreven!

Het Amsterdam Museum
Het Amsterdam Museum droeg tot en met 2010 de naam ‘het Amsterdams Historisch Museum’, en is uiteraard gevestigd in Amsterdam. Het Museum is gewijd aan het verleden maar ook het heden van de mooie stad.

Het stedelijk museum Amsterdam
Het stedelijk museum Amsterdam is een museum dat gevestigd is in Amsterdam. Het is opgericht in 1874 en het is een museum voor hedendaagse en moderne kunst en vormgeving. In 1895 opende het museum aan de Paulus Potterstraat, dicht bij het Rijksmuseum. Vanaf 1909 betrof het verzamelgebied hedendaagse kunst, en later is fotografie en design hierbij gekomen. In de loop van de twintigste eeuw werd het museum internationaal beschouwd als één van de meest invloedrijke musea voor kunst dat ontstaan is in de twintigste eeuw.

Hermitage Amsterdam
Hermitage Amsterdam is een dependance van de hermitage in Sint-Petersburg en het is gelegen aan de Amstel in Amsterdam. Het bestaat sinds februari 2004 als een klein museum in een bijgebouw en werd gevestigd aan de Nieuwe herengracht. Tussen maart 2007 en juni 2009 is het museum uitgebreid en momenteel beslaat het het gehele gebouw van de Amstelhof.

Het Tropenmuseum
Het Tropenmuseum is in 1864 als Koloniaal Museum gesticht. Het is een Nederlands volkenkundig museum dat gevestigd is aan de Linnaeusstraat in Amsterdam. Het heeft een grote verzameling aan etnografische artefacten uit tropische en subtropische gebieden. Deze zijn voornamelijk afkomstig uit Nederlandse overzeese gebiedsdelen. Het maakte tot 2014 deel uit van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Tegenwoordig is het museum een onderdeel van het Nationaal Museum van Wereldculturen.

Enthousiast?
Ben jij benieuwd naar één van dese musea? Of heb je inmiddels een andere museum in Amsterdam gevonden die je graag wilt bezoeken? Dan is dit een uitstekende keus voor een dagje weg. Zo’n dergelijk dagje weg mag dan ook zeker afgesloten worden bij bijvoorbeeld een restaurant in Amsterdam Zuidoost. Een voorbeeld van een restaurant in Amsterdam Zuidoost dat zeker aangeraden wordt is Scandinavisch restaurant de Gard. Dit is onderdeel van van het courtyard hotel.

https://gardtastescandinavian.com/nl/gard-amsterdam/

Gerelateerde artikelen

De ventilator zorgt voor warmte

Rijden door te leunen: neem een hoverboard

De grootste verschillen tussen SEO en SEA