Site en Designing
Image default
Aanbiedingen

Van loopbaan veranderen: 6 tips die werken

werk zoeken

Als u overweegt om van beroep of branche te veranderen, vraag dan nuttig advies van professionele recruiters en consultants over hoe u een venster kunt openen naar een nieuw vakgebied voor uzelf.

1. Neem de tijd om goed na te denken

Het eerste dat u moet doen voordat u actie onderneemt, is nadenken over wat precies belangrijk voor u is in uw nieuwe professionele richting. Formuleren:

in welke werksfeer, in welke omgeving je graag zou willen werken;
wat in een toekomstig of interessant werk je het meeste ‘energie geeft’;
welke acties en werkverantwoordelijkheden u in eerste instantie (vanwege uw aard, persoonlijkheidskenmerken) graag doet;
waar ze echt goed in zijn, wat zal bijdragen aan de ontwikkeling van je carrière in een nieuwe baan.

Door de bovenstaande vragen eerlijk te beantwoorden, kunt u aantrekkelijke loopbaantrajecten identificeren en de kans vergroten dat u de juiste keuze maakt. Eén hoofd is goed, twee is beter: het zal nuttig zijn om hulp te zoeken bij een loopbaanadviseur.

2. Onthoud dat u altijd van gedachten kunt veranderen

Beperk eerst uw zoekopdracht tot 2-3 bedrijfstakken, alleen dan kunt u de arbeidsmarkt nauwkeuriger bestuderen en specifieke beroepen, vacatures, carrièremogelijkheden en manieren om carrière te maken in overweging nemen.

Bekende bronnen voor het zoeken naar werk en tests voor loopbaanbegeleiding kunnen nieuwe gedachten en ideeën opleveren. Maar het belangrijkste principe waar professionals zich aan moeten houden bij het veranderen van carrière is dit: focus op de taken die je leuk vindt om te doen, de vaardigheden die je graag gebruikt, de functionaliteit waarin je uitblinkt. En onthoud de omgeving waarin u het liefst zou zijn en het soort mensen met wie u elke dag graag zij aan zij werkt.

Dat gezegd hebbende, laat je niet verstrikt raken in het idee dat je maar één kans hebt om te veranderen. Praten over de zoektocht naar betekenis en “echt doel” maakt een toch al moeilijke beslissing alleen maar ingewikkelder. Het is mogelijk dat u tijdens uw professionele carrière meerdere keren besluit om van richting te veranderen, dus probeer erover na te denken in de geest van “wat zou ik hierna willen proberen?”

3. Begeef u geleidelijk naar uw nieuwe droombaan

Veel mensen proberen hun werkterrein radicaal te veranderen, maar het is veel realistischer om geleidelijk naar een nieuwe carrière te evolueren. U kunt bijvoorbeeld kleine wijzigingen aanbrengen in uw huidige werk en vrijwillig nieuwe functies en taken “verwerven”.

Andere opties:

het volgen van trainingen in de avonduren;
kijken (en herhalen) van iemand wiens werk je leuk vindt;
onafhankelijke ontwikkeling van nieuwe professionele vaardigheden.

Alle bovenstaande opties zullen u helpen aantrekkelijker te worden voor HR’s en potentiële werkgevers.

In plaats van een gigantische sprong “naar nergens” op zoek naar een meer succesvolle carrière of zelfrealisatie, is het beter om geleidelijk naar een nieuw beroep te gaan, door verschillende keren van plaats naar plaats te gaan. Dit advies is geschikt voor degenen die niet klaar zijn om helemaal opnieuw te beginnen, ook in salaris. Zo helpen we bij de cursus Best Job bij het opstellen van een carrièrekaart, waarop we alle ‘checkpoints’ markeren voor een vlotte en succesvolle transitie.

4. Blaas je cv niet op

Het is zo verleidelijk om alle informatie over jezelf op je cv te zetten! Je wilt natuurlijk van beroep veranderen, maar je hebt zo’n behoorlijke beroepsbagage achter je! .. En toch is het jouw taak om het belangrijkste op één pagina (maximaal twee) te passen. De meeste werkgevers hebben simpelweg geen tijd om essays van meerdere pagina’s te lezen, dus het is van cruciaal belang om uw cv beknopt en zo relevant mogelijk te houden voor de professionele functie waarnaar u solliciteert.

Bestudeer de functieomschrijving zorgvuldig, formuleer voor uzelf de verwachtingen van de werkgever en de mogelijke doelen, en koppel vervolgens uw professionele ervaring aan het behalen van deze doelen. Het belangrijkste in de fase van het verzenden van een cv is om de aandacht van de werkgever te trekken, zodat hij de details over jou wil weten – en al in de fase van het interview kun je deze details delen.
5. Maak contact met mensen uit de branche waarin u geïnteresseerd bent

De beste manier om de ‘innerlijke werking’ van een beroep of de bedrijfscultuur van een bedrijf waarin u geïnteresseerd bent te begrijpen, is door te praten met degenen die er al werken. Zelfs als het ongebruikelijk is dat u communicatie op gang brengt, moet u actief netwerken om professionele doelen te bereiken.

Verspreid uw netwerken breed – van junior medewerkers tot leidinggevenden, om echt te begrijpen hoe alles werkt in een beroep of branche, en of nieuwkomers uit andere professionele gebieden daar worden geaccepteerd.

6. Geloof dat beroepsverandering echt mogelijk is

Het moeilijkste in de fase waarin je jezelf in een nieuw beroep vindt, is te blijven geloven dat alles goed komt. We hebben de neiging om onszelf te zien als fotograaf, accountant, programmeur – dat wil zeggen, in een bepaalde rol. Het lijkt ons dat ons beroep ons definieert. Nu worden we gedwongen onszelf opnieuw te definiëren, te herformuleren – en het is noodzakelijk om oprecht te geloven in een nieuwe rol. Zodra we zelf geloven, zullen anderen dat doen. De laatste re aangenomen hebben

https://vacatures.today/cat/Informatics2.html

https://www.vindazo.be