Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Verschillende oorzaken van donkere vlekken

Schadelijke straling van de zon

Iedereen weet inmiddels wel dat wanneer de zon schijnt in de zomer, dat je je dan goed insmeert. Maar wist je ook dat de zon het hele jaar door schadelijk is voor de huid? Vooral wanneer jij gemakkelijk pigment aanmaakt op specifieke plaatsen, is het belangrijk dat juist jij je het hele jaar goed insmeert met een spf factor.

 

Acne

Wanneer je last hebt of hebt gehad van extreme acne dan kun je hier door vlekken aan over houden. Dat gebeurt vooral vaak bij mensen met een lichte tot donker getinte huid. Deze huid zit vol met pigment en wanneer er wondjes ontstaan dan vult de huid dit al gauw op met extra pigment, als resultaat ontwikkeld zich daar dan een pigmentophoping. De bruine vlekjes kun je dan het beste behandelen met een huid bleken creme.

 

Erfelijkheid

Pigmentvlekken kunnen ook zonder een oorzaak van buitenaf ontstaan. Pigmentvlekken kunnen ook gedurende je kindertijd ontstaan. Meestal horen deze vlekjes er gewoon bij en heeft de hoeveelheid te maken met genen.

Manieren om van bruine vlekjes af te komen

  • Scrubben met citroen: deze methode is vooral heel effectief wanneer je last hebt van pigmentophopingen door dode huidcellen. Deze pigmentophopingen zie je veel op plekken zoals de rug en borst.
  • Huidverlichtende crème: deze methode is vooral heel effectief wanneer de bruine vlekken in het gezicht permanent zijn zoals bij acne, straling van de zon en erfelijkheid. Dergelijke crèmes worden ook wel bleek crèmes genoemd. Het is de bedoeling dat je de donkere vlekken twee keer per dag met de crème aanstipt (uitsluitend op de donkere vlekken), na een tijdje zul je merken dat de bruine vlekken zo goed als verdwenen zijn.
  • Chemische peeling: met deze methode wordt er een chemisch middel op je huid aangebracht om beschadigingen door de zon en verdikte huidoppervlak te exfoliëren. Dit stimuleert vervolgens de aanmaak van collageen en wordt veelal ingezet om rimpels tegen te gaan.

 

Welke methode spreekt jou het meeste aan?

 

http://huidbleken.com

Gerelateerde artikelen

Het belang van goede communicatie

Een goede website laten maken is van groot belang

Tijd voor iets anders met je haar