Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Webhosting en SEO

Betrouwbare en snelle webhosting voorkomt negatieve gevolgen (voor SEO)

Voordat je een mooie website gaat maken, moet je natuurlijk een goede en betrouwbare aanbieder vinden van webhosting. Er zijn veel aanbieders van goedkope webhosting en de meeste bieden keuze uit verschillende pakketten. 

Kies niet alleen met je portemonnee, maar let ook op deze belangrijke zaken:

Uptime
Een website die (tijdelijk) uit de lucht is kan voor veel frustratie zorgen en je ook nog eens veel geld kosten. Zeker als jouw website een commercieel doel heeft, zoals een bedrijfswebsite of een webwinkel. Bekijk dus de statistieken voor de uptime over de laatste jaren. Zo krijg je een beeld van het aantal incidenten waarbij websites tijdelijk down waren. Is dit uptime percentage aan de lage kant? Zoek dan snel verder naar een volgende aanbieder.

Limieten
De verschillende pakketten van aanbieders kenmerken zich vaak door middel van een aantal limieten. Zo is de beschikbare ruimte vaak beperkt. Voor veel websites hoeft dit echter geen probleem te zijn, zolang je niet (voornamelijk) foto’s, videos, of andere grote bestanden wilt opslaan op de server.

Ook geldt er vaak een beperking in het dataverbruik. Dit betekent een beperking van het aantal bezoekers en de data die zij downloaden (ook gewoon tijdens het bekijken van een website download een bezoeker gegevens). Vaak is het geen probleem als hiervoor een limiet geldt, maar zorg ervoor dat je een aanbieder kiest waarbij het eenvoudig is om een upgrade te doen, zodra jouw site sneller gaat groeien.

Snelheid
Ook de snelheid van de website wordt deels bepaald door de webhosting. Onderschat dit niet. Niet alleen haken bezoekers af op websites die langer laden dan 2-3 seconden, maar dit heeft ook negatieve gevolgen voor de vindbaarheid in de zoekmachine (SEO). Een langere laadtijd van je website resulteert namelijk in een slechtere positie (ranking) in het zoekresultaat.

Met andere woorden, zelfs de keuze van je webhosting partij is van invloed op je SEO. Goede vindbaarheid in de zoekmachine is één van de belangrijkste manieren waarop je bezoekers jouw website straks weten te vinden. Kies daarom altijd een aanbieder die waarde hecht aan betrouwbare en snelle servers. 

Bereikbaarheid klantenservice
Mocht het een keer misgaan, dan wil je dat problemen snel worden opgelost en dat hierover duidelijk wordt gecommuniceerd. Goede bereikbaarheid van de klantenservice van de webhosting is dan ook een absolute voorwaarde.

Reviews
Vergeet ook niet om de reviews te bekijken, zodat je weet of je met een betrouwbare aanbieder te maken hebt.

http://www.goedkopewebhosting.org

Gerelateerde artikelen

Led lampen: makkelijk en kostenbesparend

Voor welke manier kies jij eigenlijk?

Brommer onderdelen kopen online