Site en Designing
Image default
Eten en drinken

Welke smaken zijn er allemaal voor een nespresso machine

Smaken voor de Nespresso machine 

Nespresso is wel het bekendste merk voor koffiezetapparaten die gebruik maken van afgesloten koffiecapsule met gemalen koffie. De machine zorgt ervoor dat er kleine gaatjes in de koffiecapsule worden gemaakt waarna water onder druk langs de koffie loopt. Behalve het voordeel dat je met de koffiecapsules maandenlang verse koffie kan zetten, is de grote keuze uit smaken een groot voordeel van Nespresso. Momenteel zijn er 8 verschillende categorieën koffie verkrijgbaar met in totaal 30 soorten koffie. Nespresso geeft de sterkte van de koffie aan met een cijfer tussen de 4 en 12. Hierdoor is er voor iedere smaak wel een geschikte koffie verkrijgbaar. Goede informatie over de nespresso koffiezetapparaten is te vinden op vivakoffie.nl.

 

De smaken van Nespresso. 

Lungo, het Italiaanse woord voor lange koffie. In de praktijk is het een espresso met een dubbele hoeveelheid water. De Envivio (9) is de krachtigste soort en bevat tonen van gebrande suiker en aromatisch hout. De Fortissimo (8) heeft een rijke smaak door de Monsoon Malabar Arabica bonen uit India. De Vivalto (4) beschikt over een complexe balans. De Linizio (4) is speciaal ontwikkeld om de dag te beginnen. 

De Intenso varianten zijn voornamelijk gemaakt van robusta koffiebonen. Het geeft koffie met een diep aroma, geschikt voor espresso of koffie met melk. De Kazaar (12) Is de krachtigste van alle soorten. De Dharkan (11) is een vettige boon met een krachtige en soepele smaak. De Ristretto (10) is geïnspireerd op de espressobars in Napels. Costa Rica is de afkomst van de Apeghio, (9) een koffie met cacao aroma’s. De Roma (8) is een koffievariant met veel finesse. 

De favoriete espresso heeft vier verschillende varianten. Met de Livanto (6) proef je een zeer uitgebalanceerde koffie waarin granen de boventoon voeren. De Caprissio (5)is de meest intense espresso variant. In de Volluto (4) zitten 5 maanden gedroogde Arabica bonen uit Brazilië plus fruitige Arabica bonen uit Colombia. De Cosi (4) heeft een fijne structuur met graanachtige zoete tinten. 

Met de Master Origin varianten krijg je een koffie uit een bepaald land waarin het karakter gevangen zit. India (11) is de krachtigste soort. Indonesië (8) heeft een fluwelen mondgevoel en een wilde smaak. Colombia (6) bevat veel fruittonen terwijl Nicaragua (5) een zachte, lichtzure koffie geeft. Ethiopia (4)heeft de lichtste smaak met kenmerken van rijp fruit, oranjebloesem en jam. 

 

Koffievarianten. 

Decaffeinato’s zijn de cafeïnevrije varianten. De Ristretto (10) en Arpeggio (9) zijn de krachtigste varianten. De Volutto (4) en Vivalte Lungo (4) geven een meer subtiele smaakbeleving. De Variations zijn een koffie met een smaakje. Verkrijgbaar in de smaken Caramelito, Ciocattino en Vanillo en allen in de smaaksterke 6. Voor het maken van ijskoffie is er keuze uit de krachtige Ispirazione shakerato met tonen van cacao of de Ispirazione Salentina met aroma’s van noten en hout. De ijskoffies hebben geen smaaksterkte meegekregen. De smaak van Parijs is gevangen in de smaken Macaron, (6) Praline (6) en Paris Black (9).