Site en Designing
Image default
Bedrijven

Controleer de stroomonderbreker en zekeringkast

Een stroomonderbreker is een elektrische schakelaar die automatisch wordt uitgeschakeld bij overbelasting. Een zekering is een veiligheidsvoorziening die ervoor zorgt dat er elektriciteit doorheen kan stromen totdat de stroom een ​​bepaalde hoeveelheid overschrijdt. U moet eerst bevestigen dat alle stroom is uitgeschakeld op het hoofd servicepaneel om een ​​uitgeschakelde stroomonderbreker te resetten. Zoek vervolgens de stroomonderbreker voor de kamer of het gebied waar u een probleem vermoedt en schakel hem weer in. Vraag Oss elektriciens spoed aan als uw vermogenschakelaar weer uitvalt omdat dit ernstige problemen kan opleveren.

Koppel alle apparaten los

Koppel alle apparaten los en zet de hoofdschakelaar uit als u merkt dat een stroomonderbreker is geactiveerd. Het kan nodig zijn om ze een bepaalde periode uit het stopcontact te laten om verdere schade te voorkomen. Dit is een belangrijke veiligheidsmaatregel omdat het kortsluiting in uw huis helpt voorkomen. Dit geldt ook bij het resetten van zekeringen of stroomonderbrekers nadat u merkt dat ze zonder duidelijke reden zijn geactiveerd. Door apparaten los te koppelen, kan een stroomonderbreker of ander elektrisch onderdeel zichzelf resetten door elektriciteit van een andere bron toe te staan, waardoor het weer normaal kan blijven functioneren zonder dat er meer stroomonderbrekers op hun pad komen als gevolg van overmatige stroom die wordt veroorzaakt door defecte apparaten die op die stopcontacten zijn aangesloten.

Laat een elektricien de huis bedrading controleren

U kunt het beste een elektricien inschakelen als u vermoedt dat het elektrische systeem in uw huis problemen veroorzaakt. Mogelijk kunt u sommige taken zelf uitvoeren of hebt u de juiste hulpmiddelen bij de hand om ze veilig uit te voeren. Maar neem geen enkel risico, zelfs als u het gevoel heeft dat u weet wat er in het bedradingssysteem van uw huis gebeurt. Je zou je leven in gevaar kunnen brengen als een onervaren persoon zoals jij probeert aan de bedrading te werken. De veiligheid van uw gezin is te belangrijk voor dat soort risicovol gedrag. Een elektricien moet in uw regio een vergunning hebben en heeft een verzekeringsdekking voor eventuele schade veroorzaakt door zijn werk voordat u hem inhuurt, omdat werken met elektriciteit een speciale training vereist. De kosten van het inhuren van een elektricien moeten redelijk zijn, rekening houdend met hoeveel tijd het zal kosten om uw bedrading te inspecteren en eventuele problemen op te lossen. Het belangrijkste bij het aannemen van zo iemand is ervoor te zorgen dat hij ervaring heeft met soortgelijke banen. Het kan zijn dat u meer geld uitgeeft dan nodig is als een elektricien die u inhuurt geen ervaring heeft omdat hij niet bekend is met het werk.