Site en Designing
Image default
Bedrijven

Voor en nadelen van een wiebelkussens

Wanneer een kind er druk is in de klas krijgt hij of zij vaak een wiebelkussen, een wiebelkussen zorgt er namelijk voor dat een kind toch kan bewegen terwijl hij of zij op zijn of haar plek zit. Door het bewegen kan een kind zich dan beter concentreren en langen opletten in de klas. Toch is niet iedereen het erover eens dan wiebelkussens goed zijn, hier lees je de voor en nadelen over wiebelkussens. 

Zithouding

Een wiebelkussen is een kussen gevuld met lucht, de bedoeling hiervan is dat je kunt wiebelen terwijl je zit. Vaak zit je met een gebogen rug, dit is alleen totaal niet goed voor je wervelkolom. Door op een wiebelkussen te zitten zit je eigenlijk de hele tijd instabiel, je rug-, buik- en bilspieren moeten dan werken om je stabiel te laten zitten. Doordat je deze spieren gebruikt ontwikkel je de beste zithouding. Doordat je constant beweegt train je dus ook je spieren, dit zorgt dus ook voor calorieverbranding. Ook zorgt het zitten voor een wiebelkussen voor een betere doorbloeding van je lichaam. 

Concentreren

Kinderen die veel bewegen worden rustiger door op een wiebelkussen te zitten, hierdoor zullen ze zich ook beter concentreren. Je zult dus zien dat deze kinderen langer zullen opletten in de klas en ook langer aan hun werk zullen zitten. 

Je lichaam went

Een nadeel van een wiebelkussen is dat je lichaam went aan het wiebelen, dit is al na dertig minuten. Je gebruikt je spieren dan nog amper, je moet daarom vier keer per dag minimaal dertig minuten op een wiebelkussen zitten om het optimale resultaat te krijgen. 

Te snel een wiebelkussen

Vaak wordt er op de basisschool te snel een wiebelkussen gegeven, sommige kinderen krijgen er namelijk een terwijl ze er geeneen nodig hebben. Hierdoor raken kinderen afgeleid door het wiebelen en bevordert het dus niet de concentratie.