Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Evolutie van gebit

Tegenwoordig is het hebben van een degelijk gebit niet meer dan normaal. De norm is witte rechtstaande tanden met sterke kiezen. Alles dat hiervan afwijkt wordt vaak al vroeg in de jeugd onder handen genomen. De welbekende blokbeugel of zelfs buitenboordbeugel zijn veel gedragen beugels. Maar dit was niet altijd zo. Je kunt je vast wel voorstellen dat de eerste bewoners van de aarde niet beschikte over dergelijke technologie of kennis zoals we die nu hebben. Een volgende terechte aanname zou dan kunnen zijn, in combinatie met het dieet dat toen gehouden werd , dat het gebit er lang niet zo verzorgd en gezond uit zag als dat het nu veel doet.

Veel tegenwoordig voorkomende ingrepen die een tandarts moet doen is het trekken van de verstandskies. De kies helemaal achter in het rijtje van kiezen zorgt vaak voor problemen omdat deze of niet uitkomt of holtes bevat die erg veel pijn kunnen gaan doen. De verstandskies trekken is dan ook geen pretje. Het wordt vaak gezien als een van de meest onaangename ingrepen die je bij de tandarts kan krijgen, en het imago van de tandarts is daarmee ook niet al te best.

Ondanks het feit dat iedereen mooie tanden wil is de angst en de offers die het vereist toenemende.

Verder komen er ook vaak ontstekingen voor in de mond. Logisch. Je gebruikt het iedere dag intensief en er komt van alles doorheen. Een kaakontsteking is dan ook de meest voorkomende. Op het moment dat de kaak intensief gebruikt wordt maar er zich via kanalen een ontsteking begint te vormen kan dit grote gevolgen hebben en moeten patiënten soms wel weken rust nemen. Althans, hun kaak de rust geven. Dit betekend geen vast voedsel eten en zelfs een keertje gapen kan al fataal zijn en onwijs veel zeer doen.

http://www.orfeokliniek.nl