Site en Designing
Image default
Woning en Tuin

Waar moet je op letten bij een verbouwing?

Ben je van plan om een woning te verbouwen in de omgeving van Hatert? Leuk, maar een verbouwing zorgt altijd voor veel hoofdpijn en er moeten veel dingen geregeld worden. Het is vooral heel belangrijk dat je jezelf goed voorbereid op een verbouwing. Stel voor jezelf een budget op en bepaal voor jezelf hoeveel je maximaal kunt uitgeven. Ook moet je rekening houden met de buren en wil je geen ruzie met de buren krijgen. Dit kan over het algemeen wel snel gebeuren en dit heeft allemaal te maken met de erfgrens. Wanneer je een stuk over de erfgrens gaat, is er een grote kans dat je in de problemen komt met de buren. Waarschijnlijk moet je de schutting of het bouwwerk slopen en dat is natuurlijk niet fijn, daarom is het van belang dat je vooraf hierna kijkt, maar hoe doe je dat? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Kadastrale kaart

Een kadastrale kaart kan goed van pas komen als je jouw woning wilt verbouwen. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van jouw perceel. Dit betekent dat je ook precies ziet wat de erfgrens is van jouw woning. Je weet op deze manier precies waarop je recht hebt en dat is natuurlijk hartstikke fijn. Een kadastrale kaart krijgt zijn informatie van het kadaster en deze informatie is altijd betrouwbaar. Naast informatie over percelen, kun je ook meer informatie vinden over wijken en gemeentes.

 

Wil je meer weten over het dorp haalderen? Dan kun je hier veel informatie over vinden op een kadastrale kaart. Je ziet ieder perceel in Haalderen, maar ook welke woningen er beschikbaar zijn in de omgeving. Door op een perceel te klikken vindt je ook meer informatie over het betreffende perceel. Ook kun je meer vinden over de leeftijdsopbouw en over de woonsituatie in Haalderen. Als je de premium versie koopt van een kadastrale kaart, krijg je nog meer interessante informatie. Je kunt namelijk een maatvoering kaart bestellen, waarmee je de exacte afmetingen krijgt van je perceel.