Site en Designing
Image default
Gezondheid

5 chronische smartphoneverwondingen

Meer dan 67% van de Nederlanders bezit een smartphone. Als u deel uitmaakt van deze demografie, heeft u waarschijnlijk een of meer verwondingen opgelopen die verband houden met het gebruik van smartphones. Smartphones worden steeds dunner, sneller en kleiner. Voor esthetiek is dit geweldig. Maar naarmate smartphones kleiner worden, dwingen ze ons om ons lichaam in ongemakkelijke en onnatuurlijke posities te verwringen.

Hier zijn enkele chronische smartphone-blessures die je moet vermijden:

Nekklachten Heb je ooit gezien iemand die op ooghoogte door zijn Facebook-feed scrolt met een smartphone? Waarschijnlijk niet. Om privacyredenen gebruiken velen van ons onze telefoons liever op navelhoogte. Door je hoofd naar voren en naar beneden te kantelen, wordt er een aanzienlijke hoeveelheid druk uitgeoefend op je nek en ruggengraat – ongeveer 43 pond, om precies te zijn. Spierspanningen in de nek, boven- en onderrug zijn een veelvoorkomende bijwerking van smartphonegebruik.

Elleboog

Golfer’s Elbow Texting vereist aanzienlijk minder fysieke inspanning dan golfen. Als u uw smartphone echter voor langere tijd vastpakt, kan dit leiden tot een elleboogblessure die vergelijkbaar is met een letsel dat vaak wordt ervaren door golfers. Deze blessure veroorzaakt ontstekingen en pijn in de pezen die de onderarm met de elleboog verbinden.

Duim

Triggerduim Als u een fervent smartphonegebruiker bent, navigeert u waarschijnlijk met uw duimen over uw telefoon. Deze beweging dwingt de buigpees in de duim te vernauwen, en kan resulteren in pijnlijk ploffen bij het buigen en strekken van de duim. In ernstigere gevallen kunnen smartphonegebruikers artritis ervaren waarbij de duim in contact komt met de pols.

Rugpijn

Rugpijn Slungelig, gebogen en een algemene slechte houding kunnen allemaal te maken hebben met smartphonegebruik. In feite heeft ongeveer 84% van de 18- tot 24-jarigen gemeld dat ze rugpijn ervaren, met name in de onderrug. Veel hiervan kan worden toegeschreven aan de verwrongen positie waarin velen van ons zich bevinden wanneer we een smartphone gebruiken.

Pink

Pink problemen. Als je Google “smartphone pinky” gebruikt, zal je zoektocht exploderen met foto’s van kromme of geknikte pinkvingers . Als je ooit hebt gelet op hoe mensen hun smartphone vasthouden, is het je misschien opgevallen dat de pink aan de onderkant van de telefoon is gehaakt, waardoor de telefoon wordt ondersteund tijdens sms’en en scrollen. Hoewel dit kan beginnen als een kleine deuk tussen het eerste en tweede gewricht in uw vinger, kan het uiteindelijk artrose veroorzaken – de afbraak van kraakbeen dat onder uw botten ligt.

Smartphones zijn misschien klein, maar ze zijn zeker niet ongevaarlijk. Dit zijn specialisaties van CBT op het gebied van fysiotherapie bieden we een breed scala aan revalidatiediensten, zoals sportrevalidatie, pediatrische zorg, rehabilitatie van motorvoertuigen, werkgerelateerde letselbehandelingen en behandeling van chronische (of smartphone) letsels.

 

https://www.cbtfysio.nl/