Site en Designing
Image default
Gezondheid

Wat is collageen en waar is het voor?

Worstel je met huidveroudering? Mogelijk moet u collageen supplementen gebruiken. Deze stof is van nature aanwezig in je lichaam. Dit type eiwit kan uw huid, pezen, spieren, botten en bloedvaten elasticiteit en kracht geven. Wanneer u echter ouder wordt, vertraagt ​​de aanmaak van collageen in het lichaam. De afname van collageen wordt ook veroorzaakt door externe factoren zoals stress. Daarom is het noodzakelijk om supplementen te gebruiken om de gezondheid van uw huid, pezen en spieren te behouden. Op de markt zijn collageen supplementen in de vorm van tabletten of poeder.

Verschillende Soorten collageen

Natuurlijk is collageen te vinden in onze botten, huid, kraakbeen en pezen. De aanwezigheid van collageen kan de stevigheid en flexibiliteit van deze weefsels behouden. Een menselijk lichaam bevat twee hoofdtypen collageen: gehydrolyseerd collageen (te vinden in spieren, pezen en botweefsel) en niet-gehydrolyseerd collageen (te vinden in kraakbeen). In feite heeft het menselijk lichaam 38 soorten collageen. Deze stof is zeer sterk en elastisch. Daarom is het moeilijk te breken. Collageen type I is te vinden in botten, huid, haar, nagels, ligamenten en bloedvaten. Bovendien wordt collageen type II aangetroffen in gewrichtskraakbeen zoals knieën, heupen, polsen en vingers. Bij een tekort aan collageen kun je supplementen nemen om aan de behoefte in je lichaam te voldoen.

Het effect van collageen tekort

Bij het ouder worden neemt de aanmaak van collageen in je lichaam af. Je slechte levensstijl vermindert ook de productie van collageen. Roken en overmatige blootstelling aan de zon kunnen het productieproces beïnvloeden. Er zijn verschillende symptomen van collageen tekort. U kunt bijvoorbeeld rimpels en lijnen op uw huid zien. Wat te doen in deze toestand? U moet collageen supplementen gebruiken om een ​​gezondere huid te bevorderen. Zorg er echter voor dat u het supplement niet samen met warme dranken en zuur sap gebruikt. Het is omdat deze dranken de opname van het eiwit in uw lichaam kunnen beïnvloeden. Ook moet je beginnen met een gezonde levensstijl. U moet bijvoorbeeld stoppen met roken, beginnen met sporten en voedzaam voedsel consumeren. Deze positieve gewoonten zullen de productie van collageen kunnen ondersteunen. Als gevolg hiervan kunt u een gezondere huid, spieren en botten hebben.