Site en Designing
Image default
Gezondheid

De oplossing voor overgangsklachten!

De oplossing voor overgangsklachten!

Er is niets raars aan om te maken te krijgen met de overgang. Als je als vrouw een bepaalde leeftijd bereikt, zorgt je lichaam er namelijk voor dat je niet meer vruchtbaar bent. Dit wordt ook wel de overgang genoemd. In de overgang heb je veel te maken met een schommeling in hormonen waardoor je te maken kunt krijgen met een aantal overgangsklachten. Dit is ook de reden waarom veel mensen het vervelend vinden om in de overgang te zitten. Om dit op te lossen, gaan we kijken naar de oplossing voor overgangsklachten waar je mee te maken kunt krijgen. 

Welke overgangsklachten zijn er allemaal?

Op het moment dat je het over overgangsklachten hebt, zijn er veel verschillende klachten waar je mee te maken kunt krijgen. Het is normaal om altijd een aantal klachten te krijgen. Echter verschilt het per persoon welke klachten je mee te maken krijgt. Zo krijgt de ene persoon opvliegers terwijl de ander nauwelijks overgangsklachten heeft. Als je graag wilt weten hoelang duur de overgang, is dit ook iets wat per persoon verschilt. Daarom is het vaak lastig om dit precies te kunnen weten. 

Voldoende bewegen tegen de overgangsklachten

Op het moment dat je iets tegen je overgangsklachten wilt doen, is meer beweging één van de beste manieren waarop je dit aan kunt pakken. Dit heeft ermee te maken dat je lichaam beweging nodig heeft om gezond te blijven. Deze beweging is op verschillende manieren voor elkaar te krijgen. Aangezien dit niet zoveel uitmaakt, is het ook mogelijk om gewoon een half uur aan beweging per dag aan te houden. Voor veel mensen kan dit een handige richtlijn zijn. 

Het maakt niet uit hoe je precies gaat bewegen. Je kunt ervoor kiezen om elke dag een wandeling te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om elke dag een stuk te gaan fietsen. Voor sommige mensen kan het ook heerlijk zijn om elke dag naar de sportschool te gaan om hier even lekker te gaan bewegen. Op die manier is het ook mogelijk om extra beweging voor je lichaam te krijgen. 

De juiste voeding

Naast beweging is het ook erg belangrijk om te kijken naar de voeding waar je mee te maken krijgt. Als je het over voeding hebt in de overgang is het vooral belangrijk om extra vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Deze zijn namelijk de bouwstoffen voor je hormonen. Aangezien er soms meer hormonen nodig zijn, is het belangrijk om hier voldoende middelen voor te hebben. Vooral ijzer is erg belangrijk in deze tijd. 

Aangezien je in de overgang meer honger hebt en ook meer bouwstoffen nodig hebt, is het ook belangrijk om je voeding hierop aan te passen. Zo is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je meer eiwitten binnen krijgt voor je lichaam als bouwstoffen. Als je veel honger hebt, is het aan te raden om meer vezels te eten waardoor je langer vol zit. Voor veel mensen is het belangrijk om zo te eten.