Site en Designing
Image default
Marketing

Content creatie: de eerste stap naar een succesvolle website

Wil jij een succesvolle website hebben? Dan is het als eerst goed om te weten dat content van essentieel belang is. Maar waar moet je rekening mee houden als je content schrijft? Moet je wellicht je content uit laten besteden en wat is goede content goed voor? Alle antwoorden op deze vragen lees je hieronder!

Waar moet ik rekening mee houden bij het schrijven van content

Als je content gaat schrijven is het enorm goed voor je website. In volgende alinea lees je meer over waarom goede content van belang is. Als je zelf content wilt schrijven is het goed om rekening te houden met een aantal punten. Zo is het als eerst goed om te weten dat je het zoekwoord in je teksten moet verwerken. Hierbij is het aan te raden om 1,5% van de tekst te voorzien van de zoekwoorden. Mocht jij dus bijvoorbeeld willen scoren op het zoekwoord meubels kopen, dan is het aan te raden om hierop te gaan scoren. In vakjargon wordt dit ook wel keyword density genoemd.

 

Vervolgens is het ook goed om te benoemen dat je gerelateerde zoekwoorden erin moet verwerken zodat je daar ook op gaat scoren. Daarnaast is het ook goed om een interne en externe linkstructuur in de website teksten op te nemen. Hierdoor zorg je dat je een positief effect genereert voor je online marketing.

Waar is goede content goed voor?

Waarschijnlijk vraag je jezelf waarom goede content goed is. Hieronder zullen we dit verder uitlichten in een tweetal punten. Kort samengevat het schrijven van content is goed voor je vindbaarheid en voor het verhogen van de sales van jouw onderneming.

 

Als eerst is het hebben van goede content goed voor de conversie van je website of webshop. Als je namelijk goede content hebt kan dit ervoor zorgen dat potentiële mensen sneller zullen overgaan tot kopen. Dit is natuurlijk enorm van belang voor je website en daarom is het goed om hier voldoende aandacht aan te besteden.

 

Daarnaast is het hebben van goede content ook van belang voor je vindbaarheid. Goede content kan namelijk voor betere indexering van je positie in Google zorgen. Dit is natuurlijk erg lastig en daarom is het goed om hier de richtlijnen te verwerken zoals deze hierboven beschreven staan. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, dan is het aan te raden om een specialist in te schakelen. Hierover lees je hieronder meer!

Het inschakelen van een specialist

Zoals beschreven is het inschakelen van een specialist zeker een aanrader als het gaat om goede content. Als je een specialist zoals Doublesmart.nl inschakelt weet je zeker dat de content goed zal converteren en dat het een positief effect heeft op de vindbaarheid van je website. Diverse onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat het hebben van goede content voor een groot gedeelte de vindbaarheid bepaalt. Natuurlijk zijn er nog wel andere zaken die de ranking beïnvloed zoals linkbuilding en onpage optimalisatie, maar content is toch wel het belangrijkste. Probeer daarom altijd een specialist in te schakelen zodat je zeker weet dat je een specialist inschakelt die er alles aan doet om je website zo hoog mogelijk in Google te laten scoren.