Site en Designing
Image default
Auto's en Motoren

Renault Group overtreft zijn doelstellingen voor 2021

De omzet van Renault Group bedraagt € 46.213 miljoen, een stijging met 6,3% ten opzichte van 2020. 

Het nieuwe commerciële beleid, dat werd gelanceerd tijdens het derde kwartaal van 2020 en dat de meest rendabele segmenten voorrang geeft, heeft geleid tot een positief nettoprijseffect van 5,7 punten. Het succes van Arkana, die in het tweede kwartaal van 2021 werd gelanceerd en de vernieuwing van het merk Renault in het C-segment markeert, heeft samen met de prestaties van de bedrijfsvoertuigen geleid tot een positief effect van 2,2 punten. Deze twee effecten compenseren het volumeverlies van 7,5 punten dat voornamelijk verband houdt met de toepassing van dit beleid dat waarde boven volume stelt.

Arkana

Renault laat zich van zijn creatieve kant zien met de Arkana, die de coupé-SUV bereikbaar moet maken voor een groter publiek.

De ARKANA is de nieuwe sportieve hybride SUV van Renault. Boordevol ruimte en volgeladen met de nieuwste technologieën. 

In Nederland is hij er alleen als hybride. De sportieve en ruime hybride SUV Renault Arkana E-Tech hybrid is beschikbaar met een ruime keuze aan opties.  De naam is afgeleid van het Latijnse woord arcanum. Renault Arkana Private Lease is een voordelige manier om in een splinternieuwe SUV te rijden. 

Clio

Renault Clio is een compacte hatchback die in 1990/1991 is geïntroduceerd als de vervanger van de populaire Renault 5. De Clio staat bekend als een zuinige auto. De Clio begon als een populaire stadsauto, maar werd in de loop der jaren steeds groter, ruimer en veiliger. Zowel in 1991 als in 2006 won de Clio de prijs ‘Auto van het Jaar’. 

Renault Clio Private Lease is aantrekkelijk voor iedereen die een voordelig en zorgeloos een nieuwe Clio wil rijden.

Het nieuwste model van de Renault Clio verschilt met voorgaande generaties in meerdere opzichten. De Clio beschikt tegenwoordig over geïntegreerde technologieën in de vorm van rijhulpsystemen. De Renault Clio heeft zowel qua design als interieur en toepassing van technologieën de nodige veranderingen ondergaan.

De stoelen zijn ergonomisch gevormd en bieden meer comfort dan ooit. Als het donker wordt, gaat het licht van de koplampen automatisch aan en mocht het regenen dan doen de ruitenwissers vanzelf hun werk. Met betrekking tot de veiligheid zijn er eveneens verbeteringen doorgevoerd ten aanzien van voorgaande modellen.

Captur

De Renault Captur is een compacte 5-deurs crossover. De wagen is een kruising tussen een MPV en een SUV. De wagen is technisch verwant aan zijn broertje Renault Clio.

De eerste Renault Captur verschijnt in januari 2013. De Captur is een van de best verkopende modellen in zijn segment. Vooral in Nederland houden we van het speelse design en de hogere zit. Ook Renault Captur Private Lease is populair.

In 2019 lanceerde Renault de 2e generatie van de Captur, die groter is dan het vorige model. De nieuwe Renault Captur is gespierder, stoerder en volwassener. Het design is verder niet heel veel veranderd, maar door de langere wielbasis is er meer ruimte. Opvallend zijn de slanke achterlichten.

Megane

De Renault Mégane is een populaire compacte middenklasser van het Franse automerk Renault. De Renault Mégane wordt in 1995 voor het eerst gepresenteerd als opvolger van de Renault 19.

De nieuwe Renault Megane Hatchback maakt zijn opwachting en zal heten: Renault Megane E-tech Electric. 100% elektrisch dus.

Nieuwe Megane E-TECH Electric biedt klanten evenwichtige en geoptimaliseerde prestaties tegen een redelijke prijs. De verschillende versies van het gamma dekken de voornaamste behoeften voor zowel dagelijkse als uitzonderlijke omstandigheden (weekendtochtjes en grote reizen).

Renault Megane private lease is een goede keus als je voordelig in een volwassen elektrische auto wil rijden voor een vast bedrag per maand.

Mobilize

Dankzij de Mobilize Smart Charge-app kunnen eigenaren van een elektrische Renault de kosten voor het thuis laden optimaliseren en hun ecologische voetafdruk verkleinen dankzij een intelligente programmering van het laadproces.

De app stuurt het laden van het voertuig aan, rekening houdend met pieken in elektriciteitsproductie en -verbruik. De app beëindigt het laadproces als het energieverbruik op het net toeneemt en hervat het laadproces wanneer er opnieuw een overschot van beschikbare energie op het elektriciteitsnet is. Dat maakt het indirect mogelijk om meer hernieuwbare energie te integreren en het elektriciteitsnet in evenwicht te houden.

Mobilize Smart Charge berekent het optimale laadprogramma, rekening houdend met de capaciteit van het elektriciteitsnet, de beschikbaarheid van hernieuwbare energie, de elektriciteitsprijzen en uiteraard de laadvoorkeuren van de gebruiker (gewenst laadniveau, vertrekuur). De spelers op de energiemarkt stellen deze flexibiliteit erg op prijs. Zo kunnen gebruikers besparen op hun elektriciteitskosten en zelfs vergoed worden voor hun flexibiliteit.

Private Lease

Renault modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Renault Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.