Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Allerlei verschillende soorten online marketing

Het begrip online marketing is ontzettend breed en omslaat tal van verschillende varianten. Denk bijvoorbeeld eens aan social media marketing, e-mail marketing en zoekmachine marketing. Dit zijn slechts enkele voorbeelden die behoren tot online marketing, ook wel internet marketing genoemd. Begrippen die ook behoren tot deze variant van marketing zijn Google Adwords, viral marketing, buzz marketing en content marketing. Ben je benieuwd wat deze begrippen allemaal betekenen en wat je er mee kunt? Lees van zeker nog even verder en ontdek de wereld van online/internet marketing!

Zoekmachine marketing

Onder het begrip zoekmachine marketing vallen SEO en SEA, dit staat voor zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren. Hiermee kun je een hoge positie behalen in de zoekresultaten van Google. Door het gebruik van relevante zoektermen laat je aan Google weten waar je website over gaat en dit zorgt er voor dat er een link wordt gelegd tussen het zoekgedrag en de zoekopdracht van de zoeker.

Viral marketing            

Ken je dat, van die filmpjes die je krijgt doorgestuurd via Facebook of een berichtje via Whatsapp dat heel Nederland door gaat? Dat is een bericht dat viral is gegaan, en dit behoort tot virale marketing. Binnen een zeer korte tijd bereik je met een bepaalde uiting ontzettend veel mensen, waardoor je dus viral gaat.

E-mail marketing

E-mails ontvangen van een schoenenwinkel waar je wel eens wat hebt besteld? Of een mailtje van een warenhuis waar je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief? Dat valt onder e-mail marketing. Websites kunnen je via de e-mail benaderen met speciale acties, nieuwe producten of andere berichten. Veel mensen beschouwen dit als irritant, maar dan komt het omdat de betreffende partij geen goede aanpak heeft. E-mail marketing kan juist heel erg effectief zijn, mits het goed wordt uitgevoerd.

https://www.teamnijhuis.com/