Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Besparen op je energiekosten

Veel consumenten weten niet dat er vaak nog veel te winnen valt op het gebied van energiekosten. Met de volgende tips kun jij energie besparen en zo je kosten hiervoor verminderen.

Als eerste is het belangrijk om je jaar- of eindafrekening te controleren. Je krijgt elk jaar, rond dezelfde datum een jaarafrekening als je niet overstapt naar een andere energieleverancier. In deze jaarafrekening staat alle daadwerkelijke gebruik verrekend met de betaalde voorschotten. Wanneer je te weinig hebt betaald moet je dan ook bij betalen en als je te veel hebt betaald krijg je het geld terug. Wanneer je wel de keuze hebt gemaakt om over te stappen van energieleverancier, ontvang je van je oude leverancier een eindafrekening. In principe is dit hetzelfde als de jaarafrekening, maar zijn er een paar subtiele verschillen, omdat je vaak geen heel jaar hebt rond gemaakt. Een foutje is snel gemaakt, daarom is het dan ook belangrijk om deze afrekeningen te controleren.

Gebruik maken van een slimme meter zorgt ervoor dat je geen meterstanden meer door hoeft te geven. Dit is namelijk een digitale meter die de leverancier en de netbeheerder kunnen uitlezen op afstand. Je krijgt hierdoor ook meer inzicht in je energieverbruik en er is dan ook een aparte meter voor je elektriciteit en voor gas.

Ook het gebruik van slimme thermostaten kan helpen bij het verminderen van je energieverbruik. Deze leert namelijk je weekritme. Door dit te ‘leren’ weet de slimme thermostaat precies wanneer je thuis bent en wanneer niet. De verwarming wordt hier dan ook op aangepast, waardoor er niet onnodig energie verbruikt word wanneer je niet thuis bent. Je kunt zelf ook een soort klokprogramma installeren en vaak kun je de thermostaat op afstand via je smartphone bedienen.

Je kunt zonnepanelen kopen en deze in combinatie met een verwarming laten werken. Met de zonnepanelen kun je je resterende stroomverbruik opwekken, waardoor je bijna geen tot geen stroom van je energieleverancier meer hoeft af te nemen. Je hebt verschillende soorten zonnepanelen, maak dus zelf een afweging of je polykristallijne zonnepanelen of monokristallijnen zonnepanelen nodig hebt.

http://www.wijsmanduurzaam.nl/