Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Besparen voor studenten

Het leven van een student is niet gemakkelijk, financieel gezien dan. Een hbo studie bijvoorbeeld kost al gauw 2.000 euro per jaar. Daar bovenop komen dan nog de boeken die ook niet goedkoop zijn. Als je op jezelf woont moet je ook nog de huur, gas, water, licht en internet betalen. Plus dat dure abonnement voor je telefoon en de zorgverzekering. Een bijbaantje is dus zeker noodzakelijk, tenzij je hele lieve ouders heb die wat bijdragen. Als je student kun je echter ook op veel dingen besparen.

Zo kun je vaak profiteren van aantrekkelijke kortingen. Op vertoon van je studentenkaart zijn veel dingen een stukje goedkoper, aan te raden is dan ook om hier zeker gebruik van te maken. Op een kaartje naar de bioscoop krijg je bijvoorbeeld twee euro korting en bij sommige restaurants kun je op bepaalde dagen ook goedkoop dineren. En zo zijn er nog wel meer dingen. Als je al die kortingen bij elkaar optelt kom je aan het eind van de rit toch op een leuk bespaard bedrag uit.

Als je op jezelf woont moet er natuurlijk ook meubilair worden aangeschaft. Aan te raden is om dit niet allemaal nieuw te kopen. Tweedehands kun je vaak prima meubels gratis op halen of tegen een kleine vergoeding. En misschien hebben je ouders of kennissen van je ouders nog wel wat meubels op zolder staan waar ze niks meer mee doen!

Hoewel een dure vakantie er waarschijnlijk niet in zit, wil een student na afloop van een jaar hard werken ook wel eventjes op vakantie. In dit geval is het aan te raden een vakantievergelijker te gebruiken. Hiermee kun je aanzienlijk besparen op de totale prijs. Zo’n vakantie-vergelijker zet alle vakanties naar een bepaalde bestemming naast elkaar zodat je precies kunt zien welke vakantie het voordeligst is en aansluit bij je wensen.

http://vakantie-vergelijker.nl