Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

De voor- en nadelen van ondernemer zijn

Heb je de ambitie om eigen baas worden? Veel mensen die deze droom of ambitie hebben weten niet zo goed wat ze kunnen verwachten en starten uit angst voor een mislukking toch maar niet. De zekerheid van een vaste baan met een vast salaris is toch veiliger. En dat is het ook, feitelijk. Echter is het ook een feit dat je een vaste baan over het algemeen minder uitdagend is en dat bij sommige bedrijven de doorgroeimogelijkheden beperkt zijn. Er kleven genoeg voordelen aan het zijn van eigen baas, maar er zijn ook valkuilen.

De voordelen spreken eigenlijk wel voor zich. Zo kun je gaan doen wat je écht leuk vindt en heb je de controle over je eigen tijd en geld. Over geld gesproken, je hebt een grenzeloos inkomen. Waar je bij een baas nog tegen een bepaald salarisplafond aan kijkt, kan je nu zoveel verdienen als je zelf wilt. Verder ben je natuurlijk super flexibel, helemaal zelf bepalen wanneer je werkt. Als je een keer een ochtendje niet op je best bent, werk je gewoon ’s avonds wat langer door. En tot slot is ondernemer zijn natuurlijk een mooie baan, mensen zullen tegen je op kijken, zeker als de zaak goed begint te lopen.

Naast de voordelen zijn er natuurlijk ook wel wat valkuilen. Het is namelijk best pittig om een eigen bedrijf op te zetten. Zeker in het begin zal het veel tijd en moeite kosten. Niet zo verwonderlijk dat een groot deel van de ondernemers die voor zich zelf beginnen er na vijf jaar weer de brui aan geven. Daarnaast geeft het, hoe hard je ook werkt, geen garanties. Het idee of concept kan net niet in de smaak vallen en daarmee je business. Ook heb je te maken met andere bedrijfsprocessen zoals de salarisverwerking van je werknemers en andere administratieve rompslomp. Gelukkig kun je deze werkzaamheden ook uitbesteden aan bedrijven als cbbs.nl om de werkdruk op jezelf iets te verminderen.

http://www.cbbs.nl