Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Dingen die je kan doen om je tuin een nieuwe look te geven

Wanneer mensen een huis kopen met tuin, is het vaak de bedoeling dat ze daar jarenlang blijven wonen. Vaak zien we dat de inrichting van een huis over de jaren heen wel verandert, maar dat de tuin gewoon hetzelfde blijft. Af en toe worden er een paar plantjes geplant, maar daar houdt het ook bij op. Als je iemand bent die zijn tuin niet vaak verandert maar er wel verandering in wilt brengen, dan is het vaak moeilijk te zeggen waar je precies moet beginnen. Een hele tuin opnieuw inrichten kan ook vrij duur zijn dus hier onder zijn een aantal tips om je tuin een nieuwe look te geven.

 Het eerste wat is aan te raden is de tegels vervangen. Dit kost niet het meeste en is vaak snel gedaan. Veel mensen kiezen er voor om iemand in te huren om de tegels te leggen, maar het kan ook zelf gedaan worden om kosten te besparen. Het wordt aangeraden om grotere tegels te nemen die rechthoekig zijn of vierkant, omdat dit een moderne uitstraling heeft die je tuin maar net nodig heeft. Vaak kan je in een bouwmarkt een sample meenemen om te kijken of dit bij je past. Als alles in orde is, kan je de tegels bestellen en gaan leggen. 

 Het tweede wat goed is om te doen is om de schutting te verven. Een schutting verven kan prima zelf worden gedaan, je moet alleen even kijken welke verf geschikt is. Verf voor hout is bijna overal wel te vinden. Na de juiste beits kopen, is het misschien ook handig om je schutting te schuren, zodat de verf mooier en gladder kan worden toegepast. Kies een kleur die past bij de rest van de tuin, zoals eikenbruin bij grijze tegels voor een warme uitstraling. 

 Het laatste wat je kan doen is plantenbakken plaatsen. In plaats van plantjes in de grond, zijn plantenbakken een goed alternatief als je een verzorgde en moderne uitstraling van je tuin wilt.  Wanneer de plantenbakken zijn geïnstalleerd, is het ook belangrijk om de juiste planten kiezen.  Planten die het hele jaar door overleven zijn vaak beter, omdat onderhoud minder werk kost.  Een combinatie van planten die seizoensgebonden zijn en planten die het hele jaar door overleven is ook mooi. Zorg er voor dat je kleur mengt met groen voor de mooiste uitstraling.

 

 

 

 

 

 

http://moosefarg.nl