Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Een luxueuze uitstraling door een rietendak

Heb je altijd al een mooi rietendak voor je huis gewild, want het geeft een mooie luxe uitstraling aan je huis. Vroeger was een rietendak alleen voor de lagere klasse, maar vandaag de dag is het compleet omgekeerd. Een rietdekker kan een prachtig rieten dak voor je maken en spreekt van te voren een prijs af. Een rietendak is tegenwoordig ook net zo veilig als een normaal dak. Vroeger was er bij een rietendak meer brandgevaar, maar daar hoef je je vandaag de dag geen zorgen meer over te maken. Er zijn meerdere technieken die worden gebruikt bij het leggen van een rietendak. 

Vaak wordt er door de rietdekker een combinatie van dakpannen en riet gebruikt. De dakpannen zijn niet zichtbaar en worden onder het riet verwerkt. Hierdoor blijft de authentieke uitstraling behouden van het rietendak, maar heb je de voordelen van een dakpannen dak. De dakpannen zorgen ervoor dat het dak langer meegaat en dat het dak steviger is. Een rietendak kan op deze manier, mits je het goed onderhoud, 30 tot 40 jaar mee. 

Om nog een rietendak nog duurzamer te maken is het een optie om riet te nemen dat van kunststof is gemaakt. Je denkt misschien dat wil ik niet, want het is mooier om echt riet te gebruiken. Niks is minder waar, want het kunstof riet dat tegenwoordig wordt gebruikt is identiek. Hiernaast zitten er ook nog een aantal voordelen aan verbonden ten opzichte van echt riet. Ten eerste kan er op echt riet mos en schimmel komen en dit gaat niet ten goede van de kwaliteit van het riet. Bij kunststof riet is de kans op mos en schimmel een stuk kleiner. Riet wordt ook tegenwoordig geimpregneerd met brandwerende stoffen, zodat de brandveiligheid nog beter is.

http://www.rietwerk.nl