Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Geschiedenis van Alarm beveiliging

Toen de Eerste Wereldoorlog in 1918 eindigde, volgde een toename van de criminaliteit. Als gevolg hiervan werden de Amerikanen enthousiast om manieren te vinden om zichzelf en hun eigendommen te beschermen. Daarnaast begonnen veel verzekeringsmaatschappijen premiekortingen aan alarmabonnees aan te bieden. Dit zorgde voor een stijgende vraag van consumenten naar alarmsystemen. Een service genaamd ‘door shakers’ kwam toen op zijn plaats. Die bestond uit een groep avondwachters die elke nacht de deuren van de mensen zouden schudden om te controleren of ze op slot zaten. Er was ook een alternatief alarmsysteem dat gebruikmaakte van elektromagnetische contacten die waren bevestigd aan deuren en ramen, die waren verbonden met een batterij en een bel. Deze systemen werden bewaakt door een centraal station, die een bewaker naar de betreffende woning of gebouw stuurde wanneer een alarm werd afging.

 

 Toen de roman ‘1984’ van George Orwell in 1989 werd gepubliceerd, maakte de wereld kennis met het concept van camera beveiliging. Hoewel de technologie in de jaren 1940 werd ontwikkeld, werd deze pas in de jaren 1970 in huizen gebruikt. Een vroeg model van een geavanceerd video-thuisbeveiligingssysteem bestond uit een grote camera die de buitenkant van het huis kon bekijken door kleine gaten in de voordeur. De videocamera zou beelden van bezoekers naar een televisiemonitor sturen, dat ook het bedieningspaneel was waar de huiseigenaar de camerabewegingen met een afstandsbediening bediende. Het bedieningspaneel was uitgerust met beveiligingsfuncties zoals een intercom en een alarmknop.

 

 Tegenwoordig kunnen bewakingscamera’s zo klein zijn als een vierkante inch. Ze zijn verbonden met internet en zijn uitgerust met krachtige lenzen die high-definition videobeelden kunnen vastleggen en streamen die overal kunnen worden bekeken. In aanvulling hierop kunnen huiseigenaren ook hun beveiligingssystemen programmeren om indien nodig een live videoclip verzenden.

 

 Het hele concept van beveiligingssystemen en alarminstallatie heeft zich de afgelopen eeuw aanzienlijk ontwikkeld en de gadgets die tegenwoordig op de markt zijn, zijn uiterst betrouwbaar als het gaat om het aanbieden van beveiliging en bescherming.

https://www.groenewegendelft.nl/