Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Geschiedenis woonkamer

De woonkamer die we nu kennen is de leefruimte waar iedereen in het huis lekker kan ontspannen door een boek te lezen op de bank of een netflix serie kan bingen zonder gestoord te worden. Maar de woonkamer is niet altijd zo geweest zoals het nu is. Vroeger werd een huis meer gezien als een plek waar je de nacht door bracht en meer niet. Pas in de afgelopen jaren werd, kwam de woonkamer meer tot leven en kennen we de woonkamer hoe hij nu is. In deze blog gaan we je meer vertellen over de geschiedenis van de woonkamer en hoe de kamer veranderd is tot een comfortabele leefruimte.

Eeuwen geleden ontvingen huishouders gasten in de woonkamer. De woonkamer was een plek waar mensen elkaar ontvingen en konden praten. Het midden van de woonkamer werd open gelaten, zodat in het midden van de ruimte goed rondgelopen kon worden en er ruimte was voor discussie met elkaar. De kamer was bedekt met vloerkleden en op de wand bevonden zich mooie schilderijen.

In een later tijdperk werd de woonkamer een soort van salon voor de rijke bevolking. De kamer werd alleen gebruikt voor speciale gelegenheden zoals bijvoorbeeld een familiebijeenkomst. De salon was een plek waar de dames zich terug trokken als de mannen onderling een sigaar rookten en alcohol dronken. In een lager klassement werd de woonkamer gebruikt als een soort van relaxruimte. De relax- en salonruimte bevonden zich vroeger vaak op de eerste verdieping en is soms nog steeds terug te vinden in herenhuizen.

De woonkamer van vandaag de dag is meer een leefomgeving geworden waar de hele familie zich bevindt. In veel nieuwbouw projecten zijn woonkamer en keuken een geworden. Een grote leefruimte of ook wel een leefkeuken genoemd is iets wat in de aankomende jaren niet meer weg te denken is.

 

https://www.nouvez.nl/