Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Goedkoop beleggen

Het is erg belangrijk om goedkoop te beleggen, want de transactiekosten kunnen het uiteindelijke rendement flink drukken. In dit artikel bekijken we waar en hoe je het voordeligst kunt beleggen.

Veel particulieren beleggen nog traditioneel in bijvoorbeeld aandelen. Een nadeel van deze vorm van beleggen is dat je in de meeste gevallen een vast bedrag per belegging betaalt. Als je in één keer een grote portefeuille aankoopt is dit vanzelfsprekend voordelig, maar bij kleinere orders kan dit zeer nadelig werken. Je kan dan namelijk maar weinig rendement halen uit kleine beleggingen.

Bij het moderne beleggen wordt er belegd door middel van zogeheten CFD’s. Hier zijn de transactiekosten altijd relatief. Wanneer je weinig aandelen koopt zijn de transactiekosten laag en wanneer je veel aandelen koop liggen de kosten hoger.

Experts deden een test om te bepalen welke broker het goedkoopst is. Ze kochten 30 aandelen van het bedrijf Philips. Een aandeel kostte toen €22,-. Per broker werden de transactiekosten berekend vergeleken om te bepalen welke broker het goedkoopst is. Hier kwam uit het dat Plus500 de goedkoopste broker is. Bij een aandeel van Philips betaal je 0,18% per aandeel. Weliswaar hanteren Saxo Bank, Lynx en Alex lagere percentages, maar bij die brokers geldt er een minimumbedrag aan transactiekosten, waardoor je bij kleine beleggingen altijd duurder uit bent.

Doordat er geen commissie wordt gerekend bij het plaatsen van een aandelenorder is Plus500 bijna altijd de voordeligste online brokers Nederland. Pas vanaf het moment dat de transactiekosten oplopen tot boven de €5,- is Plus500 niet meer de goedkoopste. In dit onderzoek gebeurt dat pas vanaf het moment dat er 125 Philips aandelen worden gekocht ter waarde van 2750 euro.

Het is altijd aan te raden om na te rekenen wanneer je met grote bedragen gaat beleggen. Soms kan het lonen om dan bij een traditionele broker te beleggen in plaats van bij een online broker zoals Plus500.

http://onlinebeleggen.nl