Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Het veelzijdige GPS systeem

Sinds GPS zijn intrede heeft gedaan is er veel veranderd. Waar het eerst vooral werd gebruikt voor navigatie wordt het tegenwoordig ook ingezet om dingen te traceren. Een gps volgsysteem is hier een goed voorbeeld van. Deze apparaatjes werken net als veel andere systemen op basis van het Global Positioning System, een aantal satellieten die rond de aarde zweven en zo de positie van het gps apparaat kunnen bepalen. Ze zijn te krijgen in grote en kleine maten en staan constant in verbinding met de satellieten en het internet. Hierdoor kan je ze gemakkelijk volgen en besturen, ook op grotere afstand. Dit is handig gebleken in heel veel verschillende situaties.

Een voorbeeld hiervan is het fleet management van bedrijven. Dankzij GPS kan het wagenparkbeheer bijvoorbeeld precies zien waar hun voertuigen zich bevinden. Hierdoor kunnen ze veel nauwkeurigere inschattingen maken over de verwachte aankomsttijd wat voor zowel bedrijf als klant voordelen oplevert. Ook om te controleren of chauffeurs geen rare routes rijden of het voertuig voor eigen gebruik rijden kan het een oplossing zijn. Ook voor verhuurders van allerlei voertuigen is het een mooie uitvinding geweest. Er zijn helaas zat mensen die de huurauto- of boot nooit meer terugbrengen. Wanneer er een GPSTracker geïnstalleerd zit op het voertuig is deze veel gemakkelijker terug te vinden.

Verder is het systeem voor de gewone mens natuurlijk heel erg waardevol gebleken. Kijk alleen al naar alle navigatiesystemen in auto’s en andere voertuigen. We zouden niet meer weten wat we zonder zouden moeten. Wegkaarten worden nauwelijks meer verkocht, en terecht. Waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Het had wel iets van charme natuurlijk, dat kaart lezen. Maar voor de rest was het meestal eerder irritatiewekkend en tijdrovend dan dat er echt veel resultaat mee werd geboekt. Als je per ongeluk fout reed in een gebied dat je niet goed kende was de paniek groot. De navigatie berekent dan zo een alternatieve route.

http://mygpstracker.nl