Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Hulp bij conflicten in een bedrijf

In elk bedrijf ontstaan complexe problemen. Natuurlijk zijn er de problemen die te maken hebben met het productieproces zelf, maar de echt complexe problemen ontstaan door de mensen. Omdat iedereen die bij een bedrijf werkt natuurlijk een mens is en er bij de vele bedrijfstakken ook steeds een andere type mens werkt, ontstaan problemen. Dit kunnen conflicten zijn, maar kunnen ook miscommunicaties zijn. Om ervoor te zorgen dat deze problemen zoveel mogelijk voorkomen worden en zo snel mogelijk opgelost worden, is de Human Resource bedrijf tak er. Zij doen de personeelsadministratie, maar zorgen ook voor deze taken. 

 

Een voorbeeld van een conflict kan bijvoorbeeld tussen de directie en het management zijn. De directie bedenkt de plannen. Zij houden het oogpunt van winst en succes van het bedrijf erg in de gaten. De managers zijn echter veel meer gericht op uitvoerbaarheid en of iets ook goed voor de werknemers. Zij staan namelijk veel dichter bij de werknemers, omdat zij de leiding voeren over deze werknemers. Wanneer de directie dus komt met een ambitieus plan, die eigenlijk niet zo haalbaar is of ten koste gaat van de tevredenheid van de werknemers, kunnen de managers het oneens zijn met de directie en als dit escaleert kan er een conflict ontstaan. 

 

Hoe zo’n conflict op te lossen is, kan best een lastige vraag zijn voor de HR afdeling. Want de directie ziet de voordelen financieel in deze plannen en kan het argument werknemerstevredenheid van de afdeling management lastig begrijpen. Het management begrijpt juist niet waarom de directie geld boven de werknemers verkiest. Op zo’n moment is het fijn voor HR om hulp in te schakelen. Externe bedrijven kunnen objectief naar de situatie kijken en zo met een passend HR advies komen. Zo wordt het probleem spoedig opgelost en kan het bedrijf weer goed functioneren om goed door te kunnen groeien.

https://www.cbbs.nl/