Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Leven met HSP

Het leven als een hoog sensitief persoon kan soms lastig zijn. Veel mensen begrijpen niet wat hoog sensitief is of denken dat je je aan stelt. Het is voor jezelf belangrijk om aan te geven wat je hebt en wat dit voor een impact heeft op jouw leven en dat van anderen. Door begrip zullen mensen je beter begrijpen. Daarbij het is belangrijk om je eigen leven een goede invulling te geven ondanks dat je hoog sensitief bent. Weet je niet zeker of je hoog sensitief bent, maar wil je hier wel achter komen. Dan kan je hier een hoog sensitief test doen om dit te controleren. Verder lees je in dit artikel hoe omgaan met hoog gevoeligheid.

Besteed aandacht aan wat dat jij belangrijk vindt. Als jij veel last hebt van bepaalde situaties moet je hier weer bovenop komen. Dit doe je door te genieten van dingen waar je van mag genieten. Zo kan je als hoog sensitief persoon veel voldoening krijgen uit de natuur. De natuur is iets dat niemand ooit zal begrijpen en dat er onwerkelijk mooi uit ziet. Door hier als hoog sensitief persoon over na te denken zal je weer tot rust komen.

Je ka je ook door de natuur laten inspireren. Het is als hoog sensitief persoon belangrijk om je eigen emoties te begrijpen en deze niet te onderdrukken. Een goede manier om emoties te begrijpen is door te schrijven of tekenen en je kan je hierbij laten helpen door de natuur. Je kan de natuur na tekenen of schilderen of je kan schrijven over de werking van de natuur of de dingen die je ziet gebeuren.

Laat dingen los. Mocht je ergens tegenaan lopen of ergens op vast lopen, dan is het belangrijk om hier goed mee om te gaan. Als je er te veel last van hebt moet je leren los laten. Dit is erg lastig voor een hoog sensitief persoon, maar wel de beste oplossing.

https://www.hsp-academy.nl/