Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Linkbuilding biedt veel uitkomsten voor een onderneming

Wat houdt linkbuiding precies in?

Er zijn vele verschillende manieren om bezoekers naar je website te trekken via zoekmachinemarketing. Het verkrijgen van links op de websites van andere organisaties kan puur gedaan worden om bezoekers te werven, maar het heeft ook zeker gevolgen voor de rankings bij zoekmachines. Linkbuilding is het proces van het identificeren en het opbouwen van relevante links tussen websites en webpagina’s.

Wat zijn de doelstellingen van linkbuilding?

Linkbuilding is dus een proces die moet resulteren in hogere bezoekersaantallen, een bijdrage aan het merkimago van websites en het verbeterde posities binnen zoekmachines. Linkbuilding wordt voornamelijk gebruikt om:

  • Posities op specifieke zoekwoorden te verbeteren binnen verschillende zoekmachines
  • Meer bezoekers op je website te krijgen
  • Domein meer autoriteit te geven om diepergelegen pagina’s beter te laten scoren in zoekmachines
  • Een bijdrage leven aan het merkimago

Wat is een linkprofiel?

Links zijn dus zeer belangrijk om je website of pagina onder de aandacht te brengen, maar links hebben ook invloed op je positie in de organische zoekresultaten binnen de betreffende zoekmachine. Maar de manier waarop dit beoordeeld wordt zegt iets over wat zoekmachines denken te kunnen aflezen aan links die naar een website verwijzen.

Een gezond linkprofiel is erg belangrijk

De totale verzameling van het aantal links dat een site ontvangt van andere websites wordt het linkprofiel genoemd. Zoekmachines hebben steeds strengere regels over de kwaliteit en kwantiteit van de links. Hoe meer kwalitatieve stemmen een website krijgt, hoe hoger de positie de site binnen de organische zoekresultaten wordt gepositioneerd. Kwantiteit van links alleen levert geen goede bijdrage aan betere zoekresultaten. Met oog hierop zijn zoekmachines op zoek gegaan naar andere manieren om via links websites te beoordelen. Google zegt bijvoorbeeld: “goede links komen op een natuurlijke wijze tot stand, houd je aan deze richtlijnen”. Twijfel niet langer en maak vandaag nog gebruik van Linkbuilding!

https://www.teamnijhuis.nl/