Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Meeluisteren

Tegenwoordig kan niemand in Nederland zonder internet. Of het nou privé is of voor je werk, het internet en technologie is gewoon onmisbaar voor het leven. Digitale software wordt vaak gebruikt om programma’s te runnen en steeds meer dingen worden digitaal, zoals een digitale receptie. Ook in het privéleven is internet onmisbaar; elke dag worden er duizenden series gestreamd, talloze video games gespeeld en natuurlijk naar veel mensen gechat. Met de ontwikkeling van internet, zijn er natuurlijk ook nadelen die we moeten bespreken. Zo is het grootste nadeel in de maatschappij misschien wel dat mensen verslaafd worden, en dan ook nog eens een vervormd beeld krijgen van de maatschappij. Er is een ander groot nadeel, waar veel mensen niet echt rekening mee houden. Zo is de opkomst van Alexa en Google Home iets waar je over na zou moeten denken.

Een groot nadeel van deze opkomst is dat privacyschending heel erg centraal gaat staan. Privacyschending is sinds het begin der tijden een grijs gebied, waar bij het niet zeker is wat nou precies privacyschending is en hoe bedrijven er mee weg kunnen komen. Het ziet er naar uit dat Google en de andere grote bedrijven de perfecte oplossing hebben gevonden hier voor. Door deze oplossing, kan er eigenlijk constant naar je woorden worden geluisterd zonder dat het eigenlijk illegaal is. Het wordt steeds vaker genoemd: Google luistert met je mee.

Als je een hele dag lang de woorden ‘jacuzzi oplaasbaar’ of ‘oplaasbaar jacuzzi’in je telefoon zegt, dan is het bijna met zekerheid te zeggen dat je hier na advertenties krijgt over jacuzzi’s. Hoeverre dit luisteren gaat, is onzeker. Sommigen denken dat Google naar alles meeluistert, de privacy van miljoenen mensen schenden. Anderen denken weer dat het helemaal niet zo veel voorstelt, maar toch is het soms handig om op te passen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.opblaasbare-bubbelbaden.nl/