Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Met een klein bedrag beginnen

Een goed alternatief voor sparen is beleggen. Nu de rente zo laag staat wordt het zelfs aangeraden om te gaan beleggen. In de meeste gevallen is dat rendabeler dan je geld op de bank te laten staan. Tuurlijk, beleggen brengt iets van een risico met zich mee, maar als je je er goed in verdiept is het vaak een winstgevende bezigheid. En als je nog geen of weinig ervaring hebt met beleggen kun je natuurlijk altijd beginnen met een klein bedrag.

Beleggen via internet gebeurt meestal via zogeheten brokers. Zij bieden een platform met software waar je heel makkelijk aandelen kunt verhandelen. Voordat je hier gebruik van kan maken moet je echter wel voldoen aan een belangrijke vereiste. Dit is het minimum bedrag.

Het minimum bedrag is het bedrag dat je moet storten om te kunnen beginnen met beleggen. Sommige brokers verlangen een minimum bedrag van 250 euro, terwijl je bij andere al kan beginnen met beleggen voor 50 euro. Ook voor de beleggingen die je uitvoert via de broker gelden restricties. De één wilt dat je voor minimaal 150 euro belegt per belegging, maar bij sommigen kun je ook voor een paar euro per belegging kopen.

Wanneer je nog weinig ervaring hebt is het natuurlijk verstandig om rustig te beginnen. Je wilt niet in één keer alles kwijt zijn. Beginnende beleggers doen er verstandig aan om zich aan te melden bij brokers die lage minima hanteren als startbedrag en bedrag per belegging. Zo kun je voor weinig geld toch een leuke start maken en er tegelijkertijd van leren om in de toekomst misschien met wat grotere bedragen aan de slag te gaan.

Je kunt zelf alle brokers afgaan op zoek naar hun eisen, maar je kunt ook brokers vergelijken op websites. Leerbeleggen.com is een handige site om brokers te vergelijken en advies in te winnen over hoe je het beste kan beginnen.

http://leerbeleggen.com