Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Nederland gaat over op de warmtepomp

Het zal niet meer lang duren voordat iedereen in Nederland over gaat op alternatieven voor de cv-ketel. De ketel en het aardgas zullen uit de huishoudens verdwijnen, net zoals allerlei apparaten van vroeger waarvan de nu opkomende generatie geen idee meer heeft wat het voor moet stellen. Met de komst van elektriciteit zijn veel stoom gedreven machines en met elektriciteit is het ook mogelijk warmte te maken en zo zal het gas op den duur verdwijnen.

 

Een van de belangrijkste redenen waarom het gas moet wijken, is het besef dat de opwarming van de aarde en daarmee samenhangende klimaatverandering moet stoppen. Dit om de volgende generaties een leefbare aarde te bieden. Specifiek in Nederland zijn ook de aardbevingen in Groningen een belangrijke reden om de gaskraan dicht te draaien. Hoewel het overgrote gedeelte van het daar opgeboorde gas rechtstreeks werd geëxporteerd naar het buitenland, zullen we deze belangrijke bron van gasinkomst gaan missen.

 

Alternatieven voor in huis zijn er gelukkig wel. De ouderwetse houtkachel valt hierbij af. Ook die is niet goed voor het milieu. Nee, iets waar je wel aan zou kunnen denken is de warmtepomp. De warmtepomp kan de cv-ketel volledig vervangen en werkt niet op gas, maar op elektriciteit. In het geval dat je de benodigde elektriciteit vervolgens ‘groen’ opwekt, ben je ontzettend duurzaam bezig. De warmtepomp pompt de warmte rond in huis. Een lucht water warmtepomp zorgt er bijvoorbeeld voor dat er zowel koel als warm water gemaakt kan worden.

 

Het kabinet juicht de komst van warmtepompen toe. Daarom zijn er hier en daar wat subsidies beschikbaar. Bovendien is het een zeer nuttige investering. De warmtepomp zal zichzelf terug gaan verdienen. Met name wanneer je de combinatie maakt met zonnepanelen, is dit een duurzame en besparende optie. Een investering in het milieu die zich dubbel en dwars zal gaan terugbetalen. Kies slim, kies voor de warmtepomp.

 

 

 

https://techneco.nl