Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Nooit meer last van de dode hoek

Nog altijd gebeuren er erg veel zware ongelukken op de weg en voor een gedeelte heeft dit te maken met de dode hoeken die de voertuigen hebben. De dode hoek is een ruimte die je niet kan zien in je spiegels. Hierdoor gebeuren er veel ongelukken, want de bestuurder ziet de ander persoon niet en hebben de kans hierdoor ernstig letsel op te lopen. Vooral vrachtwagens hebben een erg grote dode hoek en dus ook een grotere kans om een ongeluk te veroorzaken. Het is dan ook niet raar dat er veel ongelukken gebeuren met een vrachtwagen, want je staat als fietser als snel in de dode hoek.

 Het lijkt bijna niet te voorkomen een ongeluk in de dode hoek, want een voertuig heeft in totaal 4 dode hoekpunten. Het eerste dode hoekpunt is voor de auto, vooral bij een auto die hoger op de grond staat. Als er bijvoorbeeld kleine kinderen oversteken kan je dit niet zien. Het tweede dode hoekpunt is achter het voertuig, want met de achterruit spiegel zie je niet alles water achter je gebeurt. En de twee laatste dode hoekpunten zijn de achter zijruiten. Dit zijn de bekendste dode hoekpunten en tijdens je autorijlessen hoor je deze dode hoekpunten elke keer weer. Voor een gewone passagiers auto zijn dit de dode hoekpunten, maar een vrachtwagen of bus heeft een stuk meer dode hoekpunten. 

Dit probleem wordt opgelost door extra spiegels te plaatsen, maar helaas verhelpt dit niet helemaal het probleem. Een andere oplossing is het installeren van een achteruitrij camera of een trailercamera. De camera wordt geleverd met een scherm, hierdoor heb je altijd overzicht over de dode hoekpunten. Een trailercamera zorgt ervoor dat je altijd overzicht hebt wat er gebeurt rondom je trailer. Dit is erg handig en kan een hoop benauwde situaties besparen.

http://www.vanzwitserland.nl