Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Opzoek naar een fulltime baan? Lees dit artikel!

Klaar met studeren of bent u onlangs ontslagen en op zoek naar een nieuwe full-time baan? In dit artikel leest u alles wat handig kan zijn bij het zoeken naar uw nieuwe fulltime baan.

Parttime baan

Vooral wanneer u bent ontslagen, kan het zo zijn dat u een tijdje helemaal zonder werk zit. Probeer in de tussentijd iets part-time te vinden om toch wat uurtjes te werken. Dit heeft een aantal voordelen:

  • U hoeft niet de WW in;

  • U heeft maandelijks nog wat te besteden;

  • U zit niet in de stress om overhaast een fulltime baan te vinden, waarvan u misschien later toch spijt krijgt;

  • U komt veel gemotiveerder over wanneer u vertelt bij uw toekomstige sollicitatie dat u nu tijdelijk parttime ergens werkt.

Niet focussen op vacatures

Ga niet alleen maar focussen op alle vacatures op het internet en verkies kwaliteit boven kwantiteit. Wat veel gebeurt, is dat mensen die op zoek zijn naar een baan, naar elk bedrijf een sollicitatie sturen die voor hen in zekere mate interessant is. Probeer dit te beperken en alleen de bedrijven te mailen die uw oprechte interesse hebben. Schrijf naar deze bedrijven een uitgewerkte brief die aansluit op hun vacature.

Een andere tip m.b.t. Tot de vacatures is dat u niet alleen naar vacatures moet kijken. Wanneer u denkt goed te passen binnen een bedrijf en u iets toe kan voegen, hoeft er niet altijd een vacature nodig te zijn om ergens aan de slag te kunnen. Mail daarom bedrijven die geen vacature hebben open staan maar wel bij u passen en vertel waarom u van toegevoegde waarde kan zijn. Zo laat u zien dat u gemotiveerd bent en ergens echt graag wilt werken.

 

Otto Work Force biedt banen aan voor zowel laag- als hoog opgeleide mensen. Bekijk onze vacatures en solliciteer direct!

 

https://www.ottoworkforce.nl/vacature/