Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Scooterverzekering welke past bij jouw?

Een belangrijk onderdeel van veilig rijden met je scooter is het afsluiten van een goede scooterverzekering. Naast een helm en een slot is de scooterverzekering een essentieel onderdeel van de scooter uitrusting. Er zijn volop aanbieders met verschillende opties, je ziet door de bomen het bos niet meer! We zullen in dit artikel enkele belangrijke verzekeringen op een rij zetten waaronder de WA verzekering, All-Risk verzekering, de diefstalverzekering en opzittende verzekering. Zo kun je de juiste keuze maken voor de scooterverzekering die bij jou past.

 

Wat is een WA scooterverzekering?

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Een WA scooterverzekering is de minimale verzekering die je moet afsluiten voor je de openbare weg op rijdt. Met deze verzekering is de andere persoon en de scooter van die persoon gedekt inclusief jijzelf. Maar de schade aan jouw scooter wordt niet gedekt, ook niet de passagiers die misschien achterop zitten. Je kunt dit soort scooterverzekering goedkoop afsluiten.

 

Wat is een All-Risk scooterverzekering?

All Risk betekent “alle risico’s”, in praktijk houdt dit in dat de schade aan je eigen scooter ook gedekt is. Met een nieuwe scooter in een hogere prijsklasse is dat zeker te overwegen. Hieronder valt normaal gesproken ook de schade bij een beschadiging, niet alleen bij een ongeval. Het maandtarief ligt wel een stuk hoger dan bij de WA verzekering. Dit is ook afhankelijk van de opgebouwde schadevrije jaren.

 

Wat is een opzittende scooterverzekering?

Als je vaak rijdt met een passagier achterop kun je daar een aanvullende verzekering voor afsluiten. Het is niet altijd zeker dat de verzekering van die persoon alle problemen dekt, met een opzittende verzekering rijd je een stuk veiliger.

 

Wat is een diefstal scooterverzekering?

Als je vaak jouw scooter buiten de deur moet parkeren is de kans op diefstal een stuk groter, zeker als je een mooie en luxe scooter hebt. Dan kun je overwegen een aanvullende diefstal scooterverzekering te nemen. Een voorwaarde is wel dat je een ART gekeurd slot gebruikt met een rating van drie sterren of meer. Alleen jouw scooter op slot zetten met het standaard stuurslot is niet voldoende.

 

Prijzen en service verschillen per aanbieder, kies niet direct voor de goedkoopste scooterverzekering, vergelijk de mogelijkheden voordat je een keuze maakt.

https://www.fastfuriousscooters.nl/scooter-verzekering