Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Tenniskleding uitzoeken

Voor elke sport heb je bepaalde kleding die je kunt dragen die het sporten comfortabeler maken. Zo ook voor tennis. Je hoeft niet per se een shirt te dragen wat voor tennis bedoeld is maar het maakt het sporten wel fijner. Wat voor kleding en andere zaken is er nodig voor als je wilt beginnen met tennis? Dat lees je in dit artikel.

 

Tennisschoenen zijn erg belangrijk. Ze zijn anders dan hardloopschoenen maar kunnen wel voor meer doeleinden worden gebruikt. Tennisschoenen hebben een bepaalde zool en onderkant die gemaakt is om te kunnen glijden. Je hebt ook binnenschoenen maar buitenschoenen kun je binnen ook gebruiken. Voor tennisschoenen heren zou je op KCtennis kunnen kijken. Qua sportbroekje of sportshirt maakt het niet zo veel uit wat je draagt. Je gaat wel zweten dus dan is luchtige sportkleding wel goed. Daarnaast is het handig om kleding te dragen die goed om het lichaam zit. Te grote kleding gaat heen en weer wat niet fijn is als je een tennisbal wilt slaan. Ook te lange mouwen zijn niet fijn als je een racket vast wilt houden. Als het wat harder waait kun je een trui of een fleece jacket dragen. Tijdens tennis zijn dit prima kleding stukken om te dragen. Voor de zon is een pet fijn. Een zonnebril is wat minder prettig tijdens tennis. Als je veel zweet kan het ook fijn zijn om een zweetband te dragen zodat je snel het zweet kan afvegen tussen de rally’s door.

 

Als je een tennistas wilt moet je afwegen hoeveel ruimte je wilt in de tas. Als je wat fanatieker speelt neem je meerdere rackets mee voor het geval de snaren breken bij een tennisracket. Dan kun je het snel wisselen. Snaren zijn ook belangrijk en af en toe moet je de snaren vervangen voor een optimale speelervaring. Dit merk je vanzelf wel.

https://www.kctennis.nl/