Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Uitje in Nijmegen

Ons weekendje uit in het oosten van het land  begon met een lunch in het pannekoekenhuis in de Veluwe. Na de smaakvolle pannekoeken waren we richting Nijmegen gegaan. Daar hadden we een escape room ingepland. Nijmegen heeft verschillende escape rooms. Er viel dus wel wat te kiezen. Op het internet hebben we een locatie gekozen wat centraal gelegen is. De escape room (Xcape Logix), zit in de buurt van het station. Dus makkelijker kan je het haast niet krijgen.

Een heel leuk uitje in de escaperoom

Van collega’s heb ik er al vaker verhalen over gehoord. Daarom heb ik al heel lang een escape room willen doen. Echt iedereen heeft het erover. Dan kan ik natuurlijk niet achterblijven. 

We waren met een groep van elf deelnemers. Per escape room thema was geschikt voor 5-6 deelnemers. Daarom werden we opgedeeld over twee thema’s. De groepsverdeling was, hoe kan het ook anders, dames tegen de heren. Er was keuze tussen de escape room thema’s de Van Gogh code en Escape From the Dark. Omdat wij (de dames) niet veel ervaring hebben, gingen wij de Van Gogh code doen. Die schijnt iets makkelijker te zijn (en minder donker).

Ontsnapt binnen de tijd

Voordat we begonnen, kregen we nog een korte speluitleg. Daarna werden we opgesloten in een ruimte. De kamer was nagebouwd, alsof we in een museum terecht waren gekomen. Nou, daar stonden we dus. De tijd op het beeldscherm begon al af te tikken. Maar wij hadden nog helemaal geen idee wat we moesten doen.

Voor onze hele groep was het de eerste escape room. Dus vonden we het nogal spannend. Ook omdat we niet wisten wat we konden verwachten. Maar na een tijdje observeren kwamen we wel een beetje op gang. Na elk opgeloste puzzel waren we enorm enthousiast. We begonnen het steeds meer en meer te snappen. Ik mag natuurlijk niet al te veel verklappen, maar we hebben het museum op tijd weten te verlaten. Met nog 1 minuut over op de klok. Wat was dat spannend zeg. We hebben zo hard gelachen en gejuicht dat heel Nijmegen ons wel kon horen.

De mannen hadden hun escape room  ook weten te halen. Zij waren met nog 5 minuten over net iets sneller dan wij. En dat moesten we nog een heel weekend aanhoren!

Dineren aan de Waalkade

Na de escape room hebben we even rond gelopen door het centrum van Nijmegen. Daarna hadden we nog gegeten in een leuk restaurant aan de Waalkade. Tijdens het diner werd er nog flink gepraat over de escape room. Al met al was het een zeer geslaagd dagje uit in Nijmegen.