Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Visvoer

In de (online) sportviswinkel zie je wanden of rekken vol met voer om vis te lokken en vis te vangen. Maar waar heb je nu echt nodig voor jouw visserij? Met deze blog geven we enkele simpele tips om je op weg te helpen.

 

Grondvoer of lokvoer

Grondvoer is het meest gebruikte lokvoer. Het kan uit één of meerdere soorten meel bestaan, zoals beschuitmeel, vismeel en tarwemeel. Het lokvoer maak je nat, waarna je het in een bal kunt kneden en zo een voerstek kunt aanleggen. Deze voerstek werkt goed om bijvoorbeeld voorn en brasem te vangen. 

 

Pellets

Pellets is samengeperste meel. Vaak gemaakt van vismeel en deze blijven vaak langere tijd heel onder water liggen, waar ze hun geurstoffen afgeven. Met enkele varianten kan je ook vissen. Zeker op vis de gekweekt is kan dit heel goed werken, omdat de vis ook groot is geworden door het eten van pellets. Dus altijd handig om een klein zakje mee te nemen in je viskoffer.

 

Boilies

Boilies zijn gekookte deegballetjes. Deze ballen kunnen veel verschillende soorten melen, flavours en vermalen stoffen bevatten. Deze boilies zijn vaak relatief groot aas, waardoor je gericht op grotere vissen kunt vissen, zoals karper, zeelt en brasem. Wil je enkel karper vangen, dan kan je zelfs boilies van 24mm en zelf boilies van meer dan 30mm kopen. Hiermee vis je heel selectief op grote karper, maar kleinere karpers kunnen het ook links laten liggen. Wil je ook kleinere exemplaren of juist gericht op brasem vissen of kleine karper vissen, dan zijn er ook boilies van 10mm. Let wel, deze boilies rijg je niet op de haak, maar hang je onder je haak met een stukje lijn/lus, ofwel hair. Deze lijn steek je door de boilie met een speciale naald en dan borg je met een boiliestopper.  

 

Lokvoer voor roofvis

Roofvis jaagt op andere vissoorten en de grotere vissen kunnen soms ook een eendenkuiken, rat of kikker pakken. Maar ook voor roofvis is het mogelijk om een voerstek aan te leggen. Dit zal niet werken met standaard lokvoer. Uiteraard kan een snoek wel geïnteresseerd zijn in een voerplek, omdat er veel andere vissen rondhangen, waar hij of zij op kan jagen. Het lokvoer zal de snoek echter niet eten. Toch is het mogelijk om snoek naar een bepaalde plek te lokken. Dit vraagt vaak voeren over meerdere dagen met hele of stukjes vis. Dit hoeft niet per se met stukjes voorn, maar dat kan ook met zoutwatervissen als makreel, spiering, haring of serpeling. Deze zijn allen diepgevroren te verkrijgen bij de lokale sportviswinkel of online winkel. Zeker in de winter kan dit zo’n grote metersnoek opleveren.

 

https://www.sportvisgigant.nl/