Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Wat zijn cryptocurrencies?

Een cryptocurrency is een digitale of virtuele valuta die gebruikmaakt van cryptografie voor beveiliging. Een cryptocurrency is moeilijk te vervalsen vanwege deze beveiligingsfunctie. Het belangrijkste kenmerk is dat het niet wordt uitgegeven door een centrale autoriteit, waardoor het theoretisch immuun is voor overheidsinterferentie of manipulatie.

Cryptocurrencies maken het gemakkelijker om geld over te maken tussen twee partijen in een transactie. Deze geldovermakingen worden uitgevoerd met minimale verwerkingskosten, waardoor gebruikers de steile kosten die de meeste banken en financiële instellingen betalen voor elektronische overboekingen kunnen vermijden.

De risico’s van cryptocurrencies

Omdat cryptocurrencies virtueel zijn, kan een digitaal cryptocurrency-saldo worden weggevaagd door een computercrash als er geen reservekopie van de holdings bestaat. Omdat prijzen zijn gebaseerd op vraag en aanbod, kan de snelheid waarmee een cryptocurrency kan worden ingewisseld voor een andere valuta sterk fluctueren.

De anonieme aard van cryptocurrency-transacties maakt ze geschikt voor tal van schandelijke activiteiten, zoals het witwassen van geld en belastingontduiking. Voorstanders van cryptocurrency waarderen de anonimiteit echter vaak hoog. Cryptocurrencies worden door critici niet altijd serieus genomen omdat het bestaan ervan niet zijn geworteld is in materiële goederen. Sommige virtuele munten hebben enkele snelle stijgingen en instortingen in waarde ervaren.

Cryptocurrencies zijn niet immuun voor de dreiging van hacking. In de korte geschiedenis van Bitcoin bijvoorbeeld zijn bedrijven blootgesteld aan meer dan 40 diefstallen, waaronder een paar die meer dan $ 1 miljoen waard waren. Toch kijken veel waarnemers naar cryptocurrencies als hoop dat er een valuta kan bestaan ​​die waarde behoudt, uitwisseling vergemakkelijkt, meer transporteerbaar is dan harde metalen en buiten de invloed van centrale banken en regeringen valt. RevenYou is een van de apps die kunnen helpen om dit te vergemakkelijken.