Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Werken bij de gemeente; veelzijdig en leuk!

Wanneer we beginnen aan een studie, hebben we vaak al een duidelijk beeld van wat we willen doen wanneer we daar klaar mee zijn. Iedereen heeft wel een droombaan waar we allemaal naar uit kijken. Voor kleine kinderen is dit vaak dierenarts, politieagent of brandweerman of -vrouw. Echter kan dit erg veranderen door de invloeden van de studie. Dingen waar we dachten dat we goed in waren of leuk vonden, bleken het toch niet helemaal te zijn. Terwijl andere dingen wel helemaal perfect zijn, die je eerst misschien niet eens zou hebben overwogen. En in het derde jaar weet je veel meer opties die je hebt dan in je eerste jaar, ineens blijkt dat je veel breder aan de slag kan dan je had gedacht. 

 

Zo kan je eigenlijk met zo’n beetje elk HBO of WO diploma werken bij gemeente. Dit komt omdat de Vacatures gemeente erg uiteenlopend zijn. Zo kan je bijvoorbeeld aan de bak als schuldhulpverlener of bij de verwerking van burgerzaken. Dit zou goed passen bij studies onder de faculteit economische of sociale wetenschappen. Maar er zijn bijvoorbeeld ook andere beroepen die je kunt beoefenen bij de gemeente. ICT is bijvoorbeeld heel belangrijk voor een gemeente, dus met zo’n soort studie kan je ook zeker aan de bak bij de gemeente. Met een studie politicologie kan je ook aan de slag, als wethouder of burgemeester bijvoorbeeld. Sociaal geografen en planologen kunnen zich bij de gemeente buigen over verkeervraagstukken, de bouw van een nieuwe wijk of de plaatsing van een AZC. 

 

Oftewel, met elke achtergrond op het gebied van studies kan je aan de bak bij de gemeente. En dat is fijn, want er staan veel vacatures open! Vooral in de grote gemeenten, bijvoorbeeld in de randstad, staan ze te popelen om nieuwe werknemers. Ben jij dus op zoek naar nieuw werk? Overweeg de gemeente!

https://professionalpartners.nl/