Site en Designing
Image default
Business / Marketing and Advertising

Winkeldiefstal

Veel winkels hebben veel last van winkeldiefstal. Het kan hierbij gaan om grote bedragen wat je als winkelier soms niet vergoed krijgt. Het is erg lastig om de daders op heterdaad te betrappen, omdat vaak binnen enkele seconden de daad al gepleegd is. Wanneer u toch een vermoeden heeft en aan de persoon vraagt of hij of zij het product misschien nog zou willen afrekenen, zullen zij 9 van de 10 keer ontkennen iets gestolen te hebben. Dit is natuurlijk erg vervelend. Om winkeldiefstal te voorkomen worden in dit artikel een aantal tips gegeven.

Allereerst is het van belang om elke klant te begroeten. Hierdoor zal een klant zich natuurlijk welkom voelen, maar wanneer de klant intenties had om iets te gaan stelen zal hij of zij zich nu meer in de gaten gehouden voelen. Wanneer een klant zich verdacht gedraagt, kunt u vragen of hij of zijn ergens hulp bij nodig heeft. Dit zal er vaak toe leiden dat de dief toch niet zijn slag slaat. Houd klanten met een grote boodschappen tas extra goed in de gaten. Vaak nemen inbrekers een grote tas mee zodat ze hier gemakkelijk het gestolen product in kunnen laten zakken. Deze tassen kunnen ook aan de binnenkant voorzien zijn van een aluminium laagje, want op deze manier kan het alarmsysteem worden omzeild.

Wanneer er een onoverzichtelijke plek in de winkel is kunt u dit oplossen door een spiegel te plaatsen. Op deze manier kunt u de klanten op alle plekken in de gaten houden en zal de eventuele dief zich ook in de gaten gehouden voelen. Ook door het plaatsen van een beveiligingscamera set zal de dief veel minder snel iets gaan stelen.

Wanneer u er zeker van bent dat een klant iets gestolen heeft is het beter om het gezicht en de kleding en eventuele accessoires van de persoon te onthouden in plaats van de discussie aan te gaan. Bel vervolgens de politie zodat zij de dief op kunnen sporen. Stel ook mede winkeliers op de hoogte van het signalement, want vaak gaat de dief naar meerdere winkels.

 

http://www.onlinecamerashop.nl