Site en Designing
Image default
Beauty en verzorging

Hier kan huidtherapie jou bij helpen

Met een goede skincare-routine kun je een hoop huidproblemen voorkomen of verhelpen, maar sommige mensen hebben echter niet genoeg aan de smeersels uit de drogisterij en hebben toch echt professionele hulp nodig. Kom jij zelf niet van je huidproblemen af? Met deze huidproblemen kan huidtherapie in Den Bosch je helpen. Lees verder!

Acne

Een huidtherapeut kan als je last hebt van acne vaststellen welk type behandeling jij nodig hebt. Elk type acne is anders en ontstaat op een andere manier. Daarom is bij acne een persoonlijke behandeling ontzettend belangrijk. De behandeling van acne in huidtherapie draait om het genezen van wondjes en het voorkomen van roodheid en littekens. Daarnaast is het van belang dat jouw poriën niet de kans krijgen om verstopt te raken (wat acne uiteindelijk veroorzaakt). Dit wordt doorgaans gedaan met dieptereiniging en grondige peeling. Voor de beste resultaten moet je ongeveer elke maand een dergelijke behandeling ondergaan.

Oedeem

Oedeem komt veel voor op latere leeftijd of bij mensen die chronisch ziek zijn. Oedeem is vervelend omdat het oncomfortabel voelt en er niet mooi uitziet. Oedeem wordt behandeld met zogenoemde oedeemgrepen, die het vocht onder de huid kunnen verplaatsen naar een plek waar het makkelijker afgevoerd kan worden. Naast het verwijderen van het vocht is het ook belangrijk om met je huidtherapeut te kijken naar de oorzaak van het oedeem, zodat je niet enkel aan symptoombestrijding doet.

Ouderdomsvlekken

Op latere leeftijd kun je op bepaalde plekken op je huid last krijgen van zogenoemde hyperpigmentatie. Dit is niet per se heel erg, maar kan vervelend zijn als je er in hoge mate last van hebt. Gelukkig kan een huidtherapeut je hierbij helpen. Ouderdomsvlekken kunnen verwijderd worden met lasertherapie of een chemische peeling. Let op dat allebei deze behandelingen vervelende bijwerkingen kunnen hebben, zoals overgevoeligheid en irritatie van de huid. Let op: ouderdomsvlekken zijn niet gevaarlijk, maar soms worden melanomen en ouderdomsvlekken met elkaar verward. Laat grote vlekken daarom altijd even goed checken door een dermatoloog.

Cosmetische verbeteringen

Tot slot zijn sommige huidklinieken ook gespecialiseerd in cosmetische verbeteringen. Vaak kun je bij de huidtherapeut ook terecht voor bijvoorbeeld fillers en simpele correcties zoals een ooglidcorrectie.